GastRobertollini

Ricottával és rukolával töltött csirkemell

Kedves Olvasók

Ez egy szuper recept azoknak akik rajonganak a könnyű ám de ízekben gazdag ételekért. Akár vacsorának is tökéletes mert nem megterhelő, e mellet gyorsan elkészíthető!

Csirkemell rikottával

4 Főre:

Hozzávalók:

  • 200 g ricotta túró
  • 1 marék rukola apróra vágva
  • 5 dkg pirított fenyőmag
  • 4 db csirkemellfilé bőrével
  • 4 teáskanál vaj
  • 2,5 dl víz
  • só, bors
  • Saláta:
  • 10 dkg rukola
  • 8 db koktélparadicsom
  • 10 szem olívabogyó
  • ízlés szerint szűz olívaolaj és balzsamecet

Csirkemell:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Keverjük össze egy tálban a rukolát, a ricottát, és a fenyőmagot. Ízesítjük sóval és borssal és alaposan keverjük össze. A csirkemell vastagabb felénél nyissuk meg a bőrt és töltsünk bele 1-2 kanál ricottás keveréket.Egy magas falú tepsit olajozzunk ki és rakjuk bele a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk meg, majd kanalazzunk 1 kanál vajat a tetejére. Öntsük alá a vizet és 25- 30 perc alatt süssük készre.

Saláta: 

Mossuk meg a rukolát, szárítsuk meg és rakjuk tálba. Vágjuk félbe a paradicsomokat és az olívabogyóval együtt keverjük össze a rukolával. Szigorúan csak tálalás előtt locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel!

TIPP: A ricotta túrót nyugodtan cseréld zsírszegény túróra, az íz így is megmarad csak a kalóriákat csökkentettük! 🙂

Amikor megszületnek a képek!

ricottás csirke

 

Fotó : Csibi Szilvia, Styling : Kapolka Ágnes, Recept : Rostás Róbert

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!