Kedves Olvasók
Ez egy szuper recept azoknak akik rajonganak a könnyű ám de ízekben gazdag ételekért. Akár vacsorának is tökéletes mert nem megterhelő, e mellet gyorsan elkészíthető!
4 Főre:
Hozzávalók:
- 200 g ricotta túró
- 1 marék rukola apróra vágva
- 5 dkg pirított fenyőmag
- 4 db csirkemellfilé bőrével
- 4 teáskanál vaj
- 2,5 dl víz
- só, bors
- Saláta:
- 10 dkg rukola
- 8 db koktélparadicsom
- 10 szem olívabogyó
- ízlés szerint szűz olívaolaj és balzsamecet
Csirkemell:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze egy tálban a rukolát, a ricottát, és a fenyőmagot. Ízesítjük sóval és borssal és alaposan keverjük össze. A csirkemell vastagabb felénél nyissuk meg a bőrt és töltsünk bele 1-2 kanál ricottás keveréket.Egy magas falú tepsit olajozzunk ki és rakjuk bele a csirkemelleket. Sózzuk, borsozzuk meg, majd kanalazzunk 1 kanál vajat a tetejére. Öntsük alá a vizet és 25- 30 perc alatt süssük készre.
Saláta:
Mossuk meg a rukolát, szárítsuk meg és rakjuk tálba. Vágjuk félbe a paradicsomokat és az olívabogyóval együtt keverjük össze a rukolával. Szigorúan csak tálalás előtt locsoljuk meg az olajjal és a balzsamecettel!
TIPP: A ricotta túrót nyugodtan cseréld zsírszegény túróra, az íz így is megmarad csak a kalóriákat csökkentettük! 🙂
Amikor megszületnek a képek!
Fotó : Csibi Szilvia, Styling : Kapolka Ágnes, Recept : Rostás Róbert
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: