Kedves olvasók és barátok!
Ilyen hideg időben mindenkinek szüksége van egy kis nyári melegre. Ebben a levesben mindent megtaláltok, ami felforrósítja a kedveteket! Ízekben gazdag és tartalmas, amit magaddal vihetsz a munkahelyedre, hogy a forró leves illata ne csak téged kábítson el!
Hozzávalók:
- 30 dkg száraz fehér bab
- só
- 1 db citrom
- 1/2 fej kelkáposzta
- 4 db sárgarépa felkarikázva
- 4 db burgonya egészben hagyva
- 2 db vöröshagyma egészben
- 2 db póréhagyma vastagra szeletelve
- 8 gerezd fokhagyma összezúzva
- 4 db csirkecomb
- 20 dkg nyers füstölt sonka
- 2 ág kakukkfű
- 1 babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- néhány szem fekete bors
Elkészítés:
Rakjuk a babot jó meleg vízbe 1 órára. Majd mossuk meg és a zöldségekkel együtt nagy lábasban felrakjuk, annyi hideg hideg vízben főzni amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan megmossuk és kockára vágott sonkával a leveshez adjuk. Fűszer csomót készítünk a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával összekötözzük majd a készülő leveshez adjuk. Amikor a leves felforr, hozzá adjuk a negyedekre vágott kelkáposztát és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús meg föl. Közben sózzuk és borsozzunk, leves kockát is adhatunk hozzá. A fűszer csomót kiemeljük, lehúzzuk a tűzről és belefacsarjuk a citromot. Friss kenyérrel kínáljuk.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Fotó: Szilvia Csibi, Styling: Ninisz Laura, recept: Rostás Róbert,
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: