GastRobertollini

Francia parasztleves

Kedves olvasók és barátok!

Ilyen hideg időben mindenkinek szüksége van egy kis nyári melegre. Ebben a levesben mindent megtaláltok, ami felforrósítja a kedveteket! Ízekben gazdag és tartalmas, amit magaddal vihetsz a munkahelyedre, hogy a forró leves illata ne csak téged kábítson el!

_gastrobertollini-

Hozzávalók:

  • 30 dkg száraz fehér bab
  • 1 db citrom
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 4 db sárgarépa felkarikázva
  • 4 db burgonya egészben hagyva
  • 2 db vöröshagyma egészben
  • 2 db póréhagyma vastagra szeletelve
  • 8 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 4 db csirkecomb
  • 20 dkg nyers füstölt sonka
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány szem fekete bors

Elkészítés:

Rakjuk a babot jó meleg vízbe 1 órára. Majd mossuk meg és a zöldségekkel együtt nagy lábasban felrakjuk, annyi hideg hideg vízben főzni amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan megmossuk és kockára vágott sonkával a leveshez adjuk. Fűszer csomót készítünk a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával összekötözzük majd a készülő leveshez adjuk. Amikor a leves felforr, hozzá adjuk a negyedekre vágott kelkáposztát és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús meg föl. Közben sózzuk és borsozzunk, leves kockát is adhatunk hozzá. A fűszer csomót kiemeljük, lehúzzuk a tűzről és belefacsarjuk a citromot. Friss kenyérrel kínáljuk.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Fotó: Szilvia Csibi, Styling: Ninisz Laura, recept: Rostás Róbert,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!