Kedves olvasók és barátok!
Ha szeretitek a csokit, akkor ezt a kekszet is meg kell sütnötök! 🙂
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 14 dkg porcukor
- 1 csomag vanília cukor
- 20 dkg teavaj
- 2 db tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 ek. kakaópor
- 5 dkg dióbél
- 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
Elkészítés:
A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, a kakaóporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk. Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ujjainkkal lapítsuk kicsit szét, majd szórjuk meg a csokidarabokkal és nyomjuk a közepébe az egész dióbelet. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban. Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.
Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.
Tipp: Vámház körúti piac csarnokban van egy nagyon finom édességes-aszalt gyümölcsös stand! Ott lehet kapni finom sütés álló csokit. Elmagyarázni csak úgy tudom, hogy a bejáratnál állva a jobb szélén sétálunk végig ( úgy hívják hogy ” gazdag sor”) a soron és körülbelül a harmadik kis utcában balra fordulva található ez a stand!
Kis ízelítő:
Kommentek