GastRobertollini

Csokis-narancsos keksz dióval

Kedves olvasók és barátok!

Ha szeretitek a csokit, akkor ezt a kekszet is meg kell sütnötök! 🙂

-gastrobertollini-blog- (3)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 20 dkg teavaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 ek. kakaópor
  • 5 dkg dióbél
  • 5 dkg étcsokoládé apróra vágva

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, a kakaóporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.  Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ujjainkkal lapítsuk kicsit szét, majd szórjuk meg a csokidarabokkal és nyomjuk a közepébe az egész dióbelet. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban.  Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.

Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.

Tipp: Vámház körúti piac csarnokban van egy nagyon finom édességes-aszalt gyümölcsös stand! Ott lehet kapni finom sütés álló csokit. Elmagyarázni csak úgy tudom, hogy a bejáratnál állva a jobb szélén sétálunk végig ( úgy hívják hogy ” gazdag sor”) a soron és körülbelül a harmadik kis utcában balra fordulva található ez a stand!

Kis ízelítő: 

-gastrobertollini-blog- (6)

-gastrobertollini-blog- (9)

Nagyon meg lehet szeretni!

-gastrobertollini- (70)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!