GastRobertollini

A nagyi baracklekváros linzere

Kedves olvasók és barátok!

Napokig ettem a linzert és nem tudtam meg unni. Ajánlom várjatok egy fél napot, hogy a lekvár átitassa kicsit a linzert. Omlósan puha lesz és nem tudjátok majd ti sem abbahagyni. Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

_gastrobertollini_ (135)

Hozzávalók

A tésztához:
• 38 dkg búzaliszt
• 25 dkg vaj
• 12 dkg porcukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 2 db tojássárgája
• 1 db citrom reszelt héja

Töltelék:

Ízlés szerint a kedvenc lekvárunk. Én a tavalyi barackot vettem elő, tegyétek ezt ti is!

A tészta:
Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, osszuk ketté és a felét rakjuk az alaposan lisztezett deszkára. Ügyeljünk hogy ne csak a tészta alját lisztezzük hanem a tetejét is. Nyújtsuk fél centisre és szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval 12 db linzer karikát belőle. Lapát kanállal helyezzük át sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 C fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára. A tészta másik felével is járjunk el ugyan így. Én karalábé vájóval kanyarítottam ki a linzer tészta közepét, de meg oldhatjuk egy kis kanállal is.

A sütés végén hagyjuk kihűlni és töltsük meg a lekvárral. A tetejét szórjuk meg porcukorral.

_gastrobertollini_ (150)Pár kép az elkészítéshez:

_gastrobertollini_ (87)

Nyújtsuk fél centisre és szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval 6 db linzer karikát belőle.

_gastrobertollini_ (88)

200 C fokon süssük 15 perc alatt aranybarnára.

_gastrobertollini_ (90)

A maradék tésztával is jót lehet játszani.

_gastrobertollini_ (95)

Egy vaskos kanál lekvár a közepére és mehet rá a teteje. ne nyomjuk rá, csak helyezzük a tetejére.

_gastrobertollini_ (148)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!