Kedves olvasók és barátok
A karácsonyi menün gondolkodtok? Porhanyós szűzérme, kis erős paprikával és mézes almával az Én ajánlatom. Könnyen és gyorsan valami finomat, legyen az idei karácsony jelszava!
Hozzávalók:
- 40 dkg piros alma
- 40 dkg sertés szűzérme
- 15 dkg húsos füstöltszalonna
- 2 db chilipaprika
- 1 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 szem egész bors
- 2 ek. méz
- 4 ek olaj
- só
Elkészítés:
Mossuk meg az almát, cikkezzük fel és távolítsuk el a magházát. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze a kés lapjával és a lila hagymát megtisztítva cikkezzük fel.. A szűzérméről vágjuk le a hártyát, szeleteljük 1 centi vastag szeletekre és kockázzuk fel a szalonnát. Amikor ezekkel elkészültünk, melegítsük fel az olajat, süssük meg a húsos szalonnánkat, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, az egész borsot és az almát.
Kevergetve pároljuk 2-3 percet és helyezzük a tetejére a szűzérmeszeleteket. Jól rázzuk meg a serpenyőt, hogy a hússzeletek jól vegyüljenek a ragunk alapjával. Forgassuk meg a húsokat 2 perc után, adjuk hozzá a mézet és chilipaprikát. Vegyük közepes lángra a tűzhelyet és fedjük le a serpenyőt. Pároljuk 10 percet és közben 3-4 szer kavarjuk meg alaposan, sózzuk ízlés szerint.
A húsunk miatt nem kell aggódni mert meg fogja tartani a formáját. Az alma vaj puha, a szűzérme porhanyós lesz és feledhetetlen ízkavalkád részesei lehetünk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: