GastRobertollini

Mézes-almás szűzérme, csilivel fűszerezve

Kedves olvasók és barátok

   A karácsonyi menün gondolkodtok? Porhanyós szűzérme, kis erős paprikával és mézes almával az Én ajánlatom. Könnyen és gyorsan valami finomat, legyen az idei karácsony jelszava!

_gastrobertollini_1_

Hozzávalók:

  • 40 dkg piros alma
  • 40 dkg sertés szűzérme
  • 15 dkg húsos füstöltszalonna
  • 2 db chilipaprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem egész bors
  • 2 ek. méz
  • 4 ek olaj
  •  só

Elkészítés:

Mossuk meg az almát, cikkezzük fel és távolítsuk el a magházát. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze a kés lapjával és a lila hagymát megtisztítva cikkezzük fel.. A szűzérméről vágjuk le a hártyát, szeleteljük 1 centi vastag szeletekre és kockázzuk fel a szalonnát. Amikor ezekkel elkészültünk, melegítsük fel az olajat, süssük meg a húsos szalonnánkat, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, az egész borsot és az almát.

Kevergetve pároljuk 2-3 percet és helyezzük a tetejére a szűzérmeszeleteket. Jól rázzuk meg a serpenyőt, hogy a hússzeletek jól vegyüljenek a ragunk alapjával. Forgassuk meg a húsokat 2 perc után, adjuk hozzá a mézet és chilipaprikát. Vegyük közepes lángra a tűzhelyet és fedjük le a serpenyőt. Pároljuk 10 percet és közben 3-4 szer kavarjuk meg alaposan, sózzuk ízlés szerint.

A húsunk miatt nem kell aggódni mert meg fogja tartani a formáját. Az alma vaj puha, a szűzérme porhanyós lesz és feledhetetlen ízkavalkád részesei lehetünk.

_gastrobertollini_6_

MIndenkinek Jó étvágyat kívánok!

_gastrobertollini_

 

_gastrobertollini_5_

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!