Kedves olvasók és barátok!
Nem csak a kávé szerelmeseinek ajánlom ezt a csodás kávés cupcake receptet, hanem mindenkinek, aki egy kis íz-izgalomra vágyik! Ragadj fakanalat, süss egy finom kávés mámort és hívd át a barátokat! Annyira könnyű elkészíteni, nagyon finom és abbahagyhatatlan!
Fotók: Dombóvári Judit, látogass el a weboldalára: http://www.juditdombovari.com/
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- csipet só
- 8 dkg vaj
- 240 ml tej
- 2 tojás
- 3 teáskanál instant kávé
Krém:
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone sajt
- 3 dkg porcukor
- 2 teáskanál instant kávé
- pár kávészem a díszítéshez
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkevésre. Béleljük ki papírral a muffin tepsit. Tegyük a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.
Keverjük össze a tejet, a tojást és az instant kávét egy külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.
Míg a muffinok sülnek, elkészítjük rá a krémet. Oldjuk fel 2 evőkanál langyos vízben az instant kávét, adjuk hozzá a vajat, a krémsajtot és a porcukrot. Dolgozzuk össze alaposan, töltsük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére. Díszítsük kávészemekkel és fogyasszuk el gyorsan.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: