GastRobertollini

Gombás csirkeraguleves

Kedves olvasók és barátok!

A leves lételeme a mindennapjaimnak, sok kreativitást és odafigyelést igényel minden nap újat alkotni, vagy egy régit újjá és még tartalmasabbá varázsolni. Ez a gombás csirkeragu leves, egy napi leves volt a munkahelyemen és annyira jól sikerült, hogy veletek is szeretném most megosztani .  A fotókat köszönöm Dombóvári Judit barátomnak, remélem sok remek ételfotókat készítünk még együtt.

Fotók: Dombóvári Judit, látogass el a honlapjára: www.juditdombovari.com/

_gastrobertollini_ (1)

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg csirkemell 1×1 kockákra vágva
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba felcikkezve
  • 2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
  • 2 szál petrezselyemgyökér apró kockákra vágva
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 175 g tejföl 20%-os
  • 1 dl tej
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1,5 liter víz vagy húsalaplé

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymát az olajon, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és pirítsuk 2-3 percet. A felkockázott zöldségeket a csirkéhez adva sózzuk és borsozzuk, majd pároljuk 2 percet. Engedjük fel vízzel és forrás után közepes lángon, főzzük puhára a zöldségeket. A kevéske hab, ami majd a leves tetején képződik, távolítsuk el egy kanál vagy szűrő segítségével. Ízesítsük újra sóval és borssal, reszeljük bele a fokhagyma gerezdeket, utánna közben készítsük el a habarást. A púpozott kanál lisztet simára keverjük a tejjel, hozzá adjuk a tejfölt és azzal is simára keverjük. A levesből merjünk a habaráshoz két merőkanál levest és keverjük jól össze, majd adjuk a leveshez és folyamatosan kevergetve forraljuk 1-2 percet. Tálaljuk és fogyasszuk egészséggel.

_gastrobertollini_ (6)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!