GastRobertollini

Gyömbéres -kurkumás csirkeleves

 Egy jótékony hatású leves, ami különlegessé teheti a napot! Alkoss és teremts színeket a konyhában! 🙂 
Gyömbéres-kurkumás csirkeleves
Hozzávalók :

60 dkg csirkemell

20 dkg sárgarépa

2 db közepes vöröshagyma

10 dkg petrezselyemgyökér

1 egész paradicsom

1 piros kaliforniai paprika

2 teáskanál gyömbér por

2 teáskanál kurkuma

4 gerezd fokhagyma

só, bors,
6 evőkanál olaj

2,5 dl tejszín
1 evőkanál liszt

Kezdjük  a zöldségek megtisztításával és megmosásával,  majd vágjuk 1×1 cm-es kockákra. A hagymánkat aprítsuk fel apró kockákra, a húst pedig daraboljuk másfél centis kockákra.

Hevítsük fel az olajat és a hagymát pároljuk puhára és adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és az apróra vágott fokhagymát. Magas hőfokon pároljuk a csirkemellet amíg fehéredni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a két teáskanál gyömbért és a két teáskanál kurkumát. Keverjük jól össze és hagyjuk 1-2 percig, hogy a fűszerek  ízei kioldódjanak és a kurkuma sárga színe bevonja a csirkemellet.

Ekkor hozzáadjuk a répát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát és az egész paradicsomot. Jól elkeverjük és hagyjuk, hogy az ízek és színek a forró közegben jól összeérjenek. Amikor ezzel megvagyunk, szórjuk meg egy púpozott kanál liszttel. Húzzuk félre a tűzhelyről és alaposan keverjük meg, majd öntsük fel hideg vízzel. Keverjük fel és rakjuk vissza a tűzhelyre és kezdjük el főzni.

Folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel levesünket. Egy  kevéske hab képződik majd a tetején, amit folyamatosan távolítsunk el. Forrás után kapcsoljuk közepesre a tűzhelyet és a sóval, borssal ízesítjük. A zöldségek megpuhulásával kész a leves. Kapcsoljuk le a tűzhelyet és húzzuk félre a levest, majd keverjük bele a tejszínt. Ezzel minden összhangban van a fazékban és jöhet a tálalás.

Amikor dolgozunk! 🙂

gyömbéres kurkumás

Fotó: Csibi Szilvia, Styling : Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert.

gyömbéres kurkumás

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!