60 dkg csirkemell
2 db közepes vöröshagyma
10 dkg petrezselyemgyökér
1 egész paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
2 teáskanál gyömbér por
2 teáskanál kurkuma
só, bors,
6 evőkanál olaj
Kezdjük a zöldségek megtisztításával és megmosásával, majd vágjuk 1×1 cm-es kockákra. A hagymánkat aprítsuk fel apró kockákra, a húst pedig daraboljuk másfél centis kockákra.
Hevítsük fel az olajat és a hagymát pároljuk puhára és adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és az apróra vágott fokhagymát. Magas hőfokon pároljuk a csirkemellet amíg fehéredni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a két teáskanál gyömbért és a két teáskanál kurkumát. Keverjük jól össze és hagyjuk 1-2 percig, hogy a fűszerek ízei kioldódjanak és a kurkuma sárga színe bevonja a csirkemellet.
Ekkor hozzáadjuk a répát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát és az egész paradicsomot. Jól elkeverjük és hagyjuk, hogy az ízek és színek a forró közegben jól összeérjenek. Amikor ezzel megvagyunk, szórjuk meg egy púpozott kanál liszttel. Húzzuk félre a tűzhelyről és alaposan keverjük meg, majd öntsük fel hideg vízzel. Keverjük fel és rakjuk vissza a tűzhelyre és kezdjük el főzni.
Folyamatos kevergetés mellet forraljuk fel levesünket. Egy kevéske hab képződik majd a tetején, amit folyamatosan távolítsunk el. Forrás után kapcsoljuk közepesre a tűzhelyet és a sóval, borssal ízesítjük. A zöldségek megpuhulásával kész a leves. Kapcsoljuk le a tűzhelyet és húzzuk félre a levest, majd keverjük bele a tejszínt. Ezzel minden összhangban van a fazékban és jöhet a tálalás.
Amikor dolgozunk! 🙂
Fotó: Csibi Szilvia, Styling : Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: