GastRobertollini

Narancsos-csokis keksz

Kedves Olvasók és Barátok

Sok keksz receptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

narancsos csokis keksz

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja

Kezdjük azzal, hogy a tojásokat tálba ütjük és robotgéppel kis ideig verjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a porcukrot, valamint a vanília cukrot. Habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá és belereszeljük a narancs héját. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és kanállal a masszához keverjük  A csokoládét apró kockákra daraboljuk és belekeverjük a keksz alapba. Az így elkészített keksz alapot sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk. Hagyjunk 3-4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban.  Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.

Nekem azért lettek ilyen szép kerek kekszeim, mert nem kevertem a csokoládé darabokat a masszába. A masszát habzsákból nyomtam a sütőpapírra és a csokoládédarabokat pedig a tetejébe nyomkodtam. Amint látjátok az egyik keksz alaptésztája kakaós. Semmit nem kell tenni 1 kanál kakaóport adunk az alaptésztához. Legyünk bátrak!

Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.

Tippek:

Hogyan lehet ezt a kekszet még finomabbá tenni? Az étcsokoládét cseréljük ízesítettre, például narancsos. A csokoládé helyett aszalt gyümölcsöt ( áfonya, mazsola, eper) is használhatunk. A sima cukrot pedig lecserélhetjük gyümölcscukorra vagy nyírfacukorra. Ami még egészségesebb is. 🙂

Pár kép ízelítőnek :

csokis keksz dobozban

 Mindenkinek  Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Éva Rákosi says:

    Szuper a keksz. köszönöm

  2. Rostás Róbert says: (előzmény @Eszté)

    Szia Eszté ( Timi)

    Nagyon köszönöm hogy szántál rá időt hogy olvasd a blogom és elkészítsd a kekszet! Igazi barát vagy!

    Pusz

  3. Eszté says:

    Kipróbáltam, és azt kell, hogy mondjam, ez valami isteni! 🙂 Nagyon egyszerű elkészíteni,tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!