Mi legyen a vacsora? Gondolom minden kedves Hölgynek meg kell küzdeni ezzel a gondolattal minden nap! De a kreativitás nem szabhat határt soha egy elszánt Nőnek! 🙂 Itt egy gyors és egészséges recept azoknak, akik a pihenésre is szeretnének szánni egy kis időt! 🙂
HOZZÁVALÓK:
60 dkg csirkemell
2 fej újhagyma
2 db piros kaliforniai paprika
1 közepes fej brokkoli ( 50-60 dkg)
5 szál zsenge sárgarépa
2 ek liszt
3 ek olívaolaj
só , bors
Kezdjük a zöldségek megtisztításával. Szedjük rózsáira a karfiolt, pucoljuk meg a hagymát és mossuk meg a zsenge sárgarépát a kaliforniai paprikával együtt. A karfiolt rakjuk fel hideg vízben főzni. Amikor felforr, főzzük 10 percig, majd szűrőn alaposan csöpögtessük le. Közben szeleteljük karikára a répát, vágjuk hat negyedekbe a hagymát és nagy kockákra a kaliforniai paprikát. Rakjuk egy magas falú tepsibe és öntsük rá az olajat. Sózzuk és borsozzuk meg.
Kockázzuk fel a csirkemellet 1×1 cm –es kockára, sózzuk és borsozzuk meg egy tálba rakva és szórjunk rá egy nagy kanál lisztet. Alaposan keverjük össze a kezünkkel, hogy a csirkemellet bevonja a liszt. A liszttől a csirkemell megtartja az ízét és nem engedi ki magából a nedvességet. Ettől puha és omlós marad.
Ez után keverjük össze a tepsiben lévő zöldségekkel és alufóliával lefedve 210 C°-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Hogy kedvet kapjunk itt van még pár kép! :
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: