Kedves Hölgyek és Urak !
Egy ízletes grill recepttel készültem Nektek. Friss, üde kipróbált nyáresti recept! Csak 4 alap hozzávalóból: padlizsán, mozzarella, bazsalikom levél és méz!
2 Főre:
Hozzávalók:
2 db kisebb padlizsán
1 csomag egész mozzarella
6 db bazsalikom levél
5 kanál olívaolaj
10 szem koktélparadicsom
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz
só és bors
A padlizsánt mossuk meg alaposan és mindkét végét vágjuk le. Vágjuk fel 2 cm széles szeletekre. Ezt követően vágjunk a szeleteken zsebet: használjunk egy kis pengéjű kést,amit szúrjunk be a padlizsánszelet bőrös oldalán teljesen a szelet végéig, majd félkörívben félbevágva kialakítjuk a zsebet.
A mozzarellát szeleteljük a padlizsán szeleteknek megfelelő mennyiségűre és sózzuk meg a szeleteket. Rakjunk egy mozzarella szeletet és egy bazsalikom levelet a padlizsánon nyitott zsebbe, majd forrósítsuk fel az olajat és mind két oldalát süssük egyenként 4-5 percig. A megsült padlizsán táskákat tálaljuk tányérra. ( A grillezés magas hőfokon történjen, vastagaljú serpenyőben. Az én serpenyőm alja bordázott volt.)
A serpenyőt kevés olajjal melegítsük újra forróra, rakjuk bele a koktélparadicsomot. Pirítsuk 2 percig és locsoljuk meg balzsamecettel és a mézzel. Sózzuk és borsozzuk, rázzuk össze, és tálaljuk a padlizsán mellé .
Tipp:
Készíthetünk házilag pesztót ha van a közelben piac, mert bazsalikom ott lehet kapin és nem drága. A fenyőmagot is kimérve vehetjük, annyi dekát amennyit akarunk! 🙂
Hozzávalók:
10 dkg bazsalikom, 5 dkg fenyőmag, 1 dl olívaolaj, 2 tk reszelt parmezán. Ízlés szerint só és bors.
Rakjuk turmixgépbe a fenyőmagot az olívaolajjal és lassú fokozaton turmixoljuk össze. Állítsuk le a turmixgépet és megfelezve a bazsalikom csomót két részletben turmixoljuk hozzá a parmerzán sajttal együtt. Kellemesen sűrű lesz és 1-2 órás hűtés után kenhetővé válik.
Ez a recept megjelent a Nők lapja Kert 2014/1. számában
Itt 1 db sárga kaliforniai patikát is megpirítottam a paradicsommal.
Amikor megszületnek a képek! 🙂 Fotó: Csibi Szilvia, Styling : Kapolka Ágnes, Recept : Rostás Róbert.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: