GastRobertollini

Mozzarellával töltött grillezett padlizsán táska

 

Kedves Hölgyek és Urak !

 

 Egy ízletes grill recepttel készültem Nektek. Friss, üde kipróbált nyáresti recept! Csak 4 alap hozzávalóból: padlizsán, mozzarella, bazsalikom levél és méz!

Mozzarellás padlizsántáska 1.

 

2 Főre:

Hozzávalók:

2 db  kisebb padlizsán

1 csomag egész mozzarella

6 db bazsalikom levél

5 kanál olívaolaj

10 szem koktélparadicsom

2 evőkanál balzsamecet

1 teáskanál méz

só és bors

A padlizsánt mossuk meg alaposan és mindkét végét vágjuk le. Vágjuk fel 2 cm széles szeletekre. Ezt követően vágjunk a szeleteken  zsebet: használjunk egy kis pengéjű kést,amit szúrjunk be a padlizsánszelet bőrös oldalán teljesen a szelet végéig, majd félkörívben félbevágva kialakítjuk a zsebet.

A mozzarellát szeleteljük a padlizsán szeleteknek megfelelő mennyiségűre és sózzuk meg a szeleteket. Rakjunk egy mozzarella szeletet és egy bazsalikom levelet a padlizsánon nyitott zsebbe, majd forrósítsuk fel az olajat és mind két oldalát süssük egyenként 4-5 percig. A megsült padlizsán táskákat tálaljuk tányérra. ( A grillezés magas hőfokon történjen, vastagaljú serpenyőben. Az én serpenyőm alja bordázott volt.)

A serpenyőt kevés olajjal melegítsük újra forróra, rakjuk bele a koktélparadicsomot. Pirítsuk 2 percig és locsoljuk meg balzsamecettel és a mézzel. Sózzuk és borsozzuk,  rázzuk össze, és tálaljuk a padlizsán mellé .

Tipp:

Készíthetünk házilag pesztót ha van a közelben piac, mert bazsalikom ott lehet kapin és nem drága. A fenyőmagot is kimérve vehetjük, annyi dekát amennyit akarunk! 🙂 

Hozzávalók:

10 dkg bazsalikom, 5 dkg fenyőmag, 1 dl olívaolaj, 2 tk reszelt parmezán. Ízlés szerint só és bors.

Rakjuk turmixgépbe a fenyőmagot az olívaolajjal és lassú fokozaton turmixoljuk össze. Állítsuk le a  turmixgépet és megfelezve a bazsalikom csomót két részletben turmixoljuk hozzá a parmerzán sajttal együtt. Kellemesen sűrű lesz és 1-2 órás hűtés után kenhetővé válik.

Mozzarellás padlizsán táska

Ez a recept megjelent a Nők lapja Kert 2014/1. számában

Padlizsán táska

Itt 1 db sárga kaliforniai patikát is megpirítottam a paradicsommal.

Mozzarellás padlizsántáska s

Amikor megszületnek a képek! 🙂 Fotó: Csibi Szilvia, Styling : Kapolka Ágnes, Recept : Rostás Róbert.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!