GastRobertollini

Mandulás-Köményes rozscipók és kiflik

 

Kedves olvasók és barátok!

Egészséges házi készítésű rozsos zsömle és kifli könnyen és gyorsan.  Hogy jól induljon a reggel és tényleg délig tartson a lendület. 🙂

cipó

 

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk köménymag
  • 5 dkg mandula (20 szem)
  • 1 cs Dr.Otker expressz élesztő

 

A kés lapjával zúzzuk össze a mandulát és vágjuk apróra

Rakjuk tálba a réteslisztet, a rozslisztet és az expressz élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek olívaolajat, a csapott teáskanál sót,a köménymagot és az apróra vágott mandulát.

Használjunk robotgépet és a dagasztó száraival keverjük alaposan össze az alapot. Ha ezzel végeztünk, kézzel formázzuk a tálban kerek formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg. Hagyjuk 5 percet pihenni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára, gyúrjuk át és formázzunk belőle hengert. Osszuk el 12 egyforma részre. Hat darabból formázzunk kis cipókat úgy hogy a lisztezett deszkán gombócot hengergetünk a tenyerünkkel. A kiflit is ugyanígy gombócóljuk ki, tenyerünkkel lapítsuk ki, húzzuk meg a két szélét és hengergessük fel.

Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és egy ollóval csipkedjünk a cipó tetejére keresztet, a kifli tetejét pedig pár helyen csak vágjuk be.

180 C° fokon süssük 40 percig. Közben forgassuk meg. Amikor kivettük egy megnedvesített konyharuhával terítsük le 5 percre, hogy a külseje finom puha legyen.

Sütés előtt :

Cipó és kifli

 Tipp: Helyettesítsd a mandulát olyan magvakkal amiket szeretsz! Dr. Otker expressz élesztő a Spar-ban  mindíg kapható!

Cipó

Szórjuk meg köménnyel vagy a maradék mogyoróval.

Kép a reggeli fényben.

20140606_063452

Mindenkinek kellemes napot!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Elíz Csomós says:

    Kedves Róbert!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy lefagyasztható-e a meg nem sütött kifli/cipó és később fagyasztott állapotában megsüthető-e? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!