GastRobertollini

Lazac újhagymás pesztóval és ratatouille-val

Kedves Olvasók

Amikor megkívánnátok egy finom halat, itt egy recept! A lazacot vajban és olívaolajban sütöttem. Egy fél citrom levével és reszelt héjával hoztam ki az ízét és durvára őrölt fekete borssal és nagy szemű sóval ízesítettem. Amivel igazán összhangba hoztam az az újhagymás pesztó! Sok sikert mindenkinek. 🙂

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

lazac

2 Főre:

Hozzávalók:

Pesztó:

6 szál újhagyma

5 dkg reszelt parmezán

6 evőkanál szűz olívaolaj

1 evőkanál fenyőmag (4 dkg)

pici só és bors

Lazac:

40 dkg bőrös lazac filé

4 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

2 dkg vaj (1/2 evőkanál)

1/2 citrom leve és héja

só, bors

Ratatouille:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db közepes padlizsán

2 db paradicsom

1 db zöld kaliforniai paprika

1 db kisebb cukkini

2-3 db gomba

4 evőkanál olívaolaj

2 szál rozmaring

3-4 szál kakukkfű

só, bors

A pesztó összetevőit rakjuk turmixgépbe és alaposan daráljuk krémesre, szedjük tálkába és rakjuk hűtőbe a tálalásig.

Lazac:

Melegítsük a sütőt 200 fokra.

A 40 dkg-os lazacot felezzük meg és mindkét felet vágjuk be bőrig, majd a bőrös felére nyissuk ketté. Így kapunk szép ovális szeletet. Válasszunk olyan serpenyőt, amit sütőbe is rakhatunk. (Vagy  serpenyőben sütés után rakjuk át tepsibe.) Melegítsük az olajat és a vajat forróra és helyezzük bele a lazacszeleteket. Csak az egyik oldalát sütjük 4 percig. A nyers oldalát közben sózzuk borsozzuk és rá reszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét. Majd a sütőbe helyezzük és 8-10 perc alatt készre sütjük!

Ratatouille:

Mindent mossunk meg alaposan és daraboljuk 2×2 cm és kockákra. Melegítsük az olajat forróra és a hagymát kezdjük pirítani elsőnek. Adjuk hozzá a rozmaringot és kicsit hagyjuk kioldódni az ízét. Fojtassuk a padlizsánnal, jól keverjük el és pirítsuk 1 percig. Majd a paprikát és a cukkinit ilyen módon adjuk hozzá. A gombával és a paradicsommal fejezzük be. Sózzuk, borsozzuk, ezt követően jól megkeverjük, majd félrerakjuk.

Tálalás :
Halmozzuk a ratatoille-t a tányérra és helyezzük rá a lazac szeletet, majd kanalazzunk a tetejére az újhagymás pesztóból.

Tipp: Amikor otthon készítem ezt a receptet burgonyapüré a köret jó sok szerecsendióval! 🙂

Amikor dolgozunk! 🙂

lazac 2

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!