GastRobertollini

Sáfrányos szűzérmeleves

Kedves Olvasók

Amint a GastRobertollini nyitó oldalamon is láthatjátok ez a fotó alapozta meg a megszületést. Ez a Sáfrányos szűzérmeleves olyan ízharmóniát kölcsönöz, amit egyszerűen nem lehet kihagyni! 🙂

 

Sáfrányos szűzérme

6 Főre:

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg szűzérme
  • 2 szál zellerszár
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 20 dkg burgonya
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tasak sáfrány
  • 1 evőkanál mustár

 Elkészítés:

Ez egy tejszínes raguleves gazdag ízharmóniával, melyben minden zöldséget egyforma méretűre vágunk.

Kezdjük azzal, hogy mossuk és hámozzuk meg a zöldséget és a szűzérméről vágjuk le a hártyát. Egyszerűen a kés hegyével szúrjunk a hártyás rész alá és óvatosan vágjuk le a húsról. Amikor ezzel megvagyunk, mindent daraboljunk 1×1 cm-es kockákra.
Zúzzuk össze a fokhagymát és rakjuk a babérlevéllel a fazékban lévő hideg olajba. Lassú tűzön kezdjük el melegíteni. Amikor a fokhagyma már pirul és az olaj forró, tegyük bele a húst, vegyük maximumra a tűzhelyet és hirtelen süssük 2 percig. Rakjuk bele a mustárt és keverjük meg alaposan. Jöhetnek a zöldségek és a sáfrány.
Szép kis kavalkád kerekedik majd a fazékban. 4-5 percig folyamatosan kevergessük és felöntjük, de csak annyi vízzel, amennyi három ujjnyival ellepi.
Folyamatosan kevergetve főzzük, kóstoljuk és ízesítjük sóval és borssal. Amikor minden megpuhult, húzzuk le a  tűzről, majd adjuk hozzá a tejszínt.
Tipp:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás