Kedves Olvasók
Amint a GastRobertollini nyitó oldalamon is láthatjátok ez a fotó alapozta meg a megszületést. Ez a Sáfrányos szűzérmeleves olyan ízharmóniát kölcsönöz, amit egyszerűen nem lehet kihagyni! 🙂
6 Főre:
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg szűzérme
- 2 szál zellerszár
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 20 dkg burgonya
- 2,5 dl tejszín
- 1 tasak sáfrány
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés:
Ez egy tejszínes raguleves gazdag ízharmóniával, melyben minden zöldséget egyforma méretűre vágunk.
Kezdjük azzal, hogy mossuk és hámozzuk meg a zöldséget és a szűzérméről vágjuk le a hártyát. Egyszerűen a kés hegyével szúrjunk a hártyás rész alá és óvatosan vágjuk le a húsról. Amikor ezzel megvagyunk, mindent daraboljunk 1×1 cm-es kockákra.
Zúzzuk össze a fokhagymát és rakjuk a babérlevéllel a fazékban lévő hideg olajba. Lassú tűzön kezdjük el melegíteni. Amikor a fokhagyma már pirul és az olaj forró, tegyük bele a húst, vegyük maximumra a tűzhelyet és hirtelen süssük 2 percig. Rakjuk bele a mustárt és keverjük meg alaposan. Jöhetnek a zöldségek és a sáfrány.
Szép kis kavalkád kerekedik majd a fazékban. 4-5 percig folyamatosan kevergessük és felöntjük, de csak annyi vízzel, amennyi három ujjnyival ellepi.
Folyamatosan kevergetve főzzük, kóstoljuk és ízesítjük sóval és borssal. Amikor minden megpuhult, húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a tejszínt.
Tipp:
Kommentek