GastRobertollini

Barackos-túrós rétes

Kedves Olvasók 

A mai modern korban, amikor már a nagymamák is ritkán nyújtanak rétes tésztát, nekünk azt a boltból kell megvásárolnunk. Szerencsénkre nagyon jó minőségű réteslapokat lehet vásárolni. Ajánlom a magyart termék emblémával jelzett termékeket. Segítségnek a töltelék elkészítési folyamatáról készítettem képeket.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

barackos rétes

 

Hozzávalók:

1 csomag rétes lap ( 8 db lap)

200 g 20 % tejföl

2 dkg vaj vagy margarin

Töltelék:

50 dkg sárgabarack

50 dkg tehén túró

2 cs vaníliás cukor

1 db tojássárgája

3 ek porcukor

Mossuk meg a barackokat és magozzuk ki, majd vágjuk cikkekre. Forrósítsunk fel egy serpenyőt és rakjuk bele a vaníliás cukrot. Ne keverjük meg, hagyjuk magától megolvadni. Adjuk hozzá a barackot és folyamatosan kevergetve főzzük 2 percig, majd rakjuk félre kicsit hűlni. A túrót rakjuk tálba és adjuk hozzá a 3 kanál porcukrot, a kihűlt barackot és a tojássárgáját. Alaposan keverjük össze és töltsük a réteslapba.

Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és keverjük hozzá a tejfölt. Terítsünk le egy konyharuhát az asztalra és fektessünk rá 2 db réteslapot. Egye ecset segítségével kenjük meg a vajas tejföllel minden hol és fektessük rá a harmadik réteslapot. Szintén kenjük meg, majd helyezzük rá a negyedik lapot és a tölteléket töltsük hosszában a réteslap felénk eső részébe. A konyharuha segítségével tekerjük föl és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A rétes rudat alaposan kenjük meg a maradék tejföllel. Ügyeljünk hogy a rétes két végét is alaposan kenjük a vajas tejföllel.

190 C-fokon süssük 35 percig.

Tippek: Készítsd el laktózmentes túróból és cseréld nyírfacukorra a sima cukrot. Így már nem csak finom, hanem egészséges is!

Ízelítő pár képpel:

barackos nyitó 2

Gastrobertollini_barackos_nyito

Folyamat képek az elkészítéshez:

Forró serpenyőben olvasszuk meg a vanília cukrot. Hagyjuk magától megolvadni és adjuk barackot, majd kevergetve pároljuk 2 percig.

Forró serpenyőben olvasszuk meg a vanília cukrot. Hagyjuk magától megolvadni és adjuk hozzá a barackot, majd kevergetve pároljuk 2 percig.

Keverjük alaposan össze a túróval, a barackkal, és a tojássárgájával.

Keverjük alaposan össze a túrót, a barackkal, és a tojássárgájával.

Osszuk el réteslapon és tekerjük föl.

Osszuk el réteslapon és tekerjük föl.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!