Kedves Olvasók
A mai modern korban, amikor már a nagymamák is ritkán nyújtanak rétes tésztát, nekünk azt a boltból kell megvásárolnunk. Szerencsénkre nagyon jó minőségű réteslapokat lehet vásárolni. Ajánlom a magyart termék emblémával jelzett termékeket. Segítségnek a töltelék elkészítési folyamatáról készítettem képeket.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Hozzávalók:
1 csomag rétes lap ( 8 db lap)
200 g 20 % tejföl
2 dkg vaj vagy margarin
Töltelék:
50 dkg sárgabarack
50 dkg tehén túró
2 cs vaníliás cukor
1 db tojássárgája
3 ek porcukor
Mossuk meg a barackokat és magozzuk ki, majd vágjuk cikkekre. Forrósítsunk fel egy serpenyőt és rakjuk bele a vaníliás cukrot. Ne keverjük meg, hagyjuk magától megolvadni. Adjuk hozzá a barackot és folyamatosan kevergetve főzzük 2 percig, majd rakjuk félre kicsit hűlni. A túrót rakjuk tálba és adjuk hozzá a 3 kanál porcukrot, a kihűlt barackot és a tojássárgáját. Alaposan keverjük össze és töltsük a réteslapba.
Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és keverjük hozzá a tejfölt. Terítsünk le egy konyharuhát az asztalra és fektessünk rá 2 db réteslapot. Egye ecset segítségével kenjük meg a vajas tejföllel minden hol és fektessük rá a harmadik réteslapot. Szintén kenjük meg, majd helyezzük rá a negyedik lapot és a tölteléket töltsük hosszában a réteslap felénk eső részébe. A konyharuha segítségével tekerjük föl és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A rétes rudat alaposan kenjük meg a maradék tejföllel. Ügyeljünk hogy a rétes két végét is alaposan kenjük a vajas tejföllel.
190 C-fokon süssük 35 percig.
Tippek: Készítsd el laktózmentes túróból és cseréld nyírfacukorra a sima cukrot. Így már nem csak finom, hanem egészséges is!
Ízelítő pár képpel:
Folyamat képek az elkészítéshez:
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: