GastRobertollini

Htipiti fűszeres kenyérrel

A Hitipiti fetasajtból, sült kaliforniai paprikából készült Görög étel. Jól meg lehet bolondítani fokhagymával és még színesebbé tenni piros paprikával! 🙂 Az olívás kenyér csak extra finomság! 

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

htipiti

 

 

 HOZZÁVALÓK:

2 db nagy piros kaliforniai paprika

1 teáskanál chili szósz (elhagyható)

250 g fetasajt

2 gerezd fokhagyma

6 evőkanál olívaolaj

1 citrom leve

1 teáskanál pirospaprika

só, bors

 

Htipiti:

200  C fokos sütőben 20 perc alatt süssük meg a paprikákat, közben egyszer forgassuk meg. Amig sül, rakjuk a turmixba az olajat, a chili szószt, a fetasajtot, a fokhagymát, a piros paprikát és a citrom levét. A paprikát hagyjuk kihűlni, húzzuk le héját és a torzsát távolítsuk el. Ezt követően a turmixba rakva lassú fokozaton daráljuk krémessé. Amíg megsütjük hozzá a kenyeret, rakjuk hűtőbe.

Fűszeres kenyér:

375 g liszt

1cs szárított élesztő

6 evőkanál olívaolaj

2,5 dl langyos víz

1 teáskanál szárított bazsalikom

1 teáskanál szárított oregánó

20 szem fekete magozott olívabogyó felkarikázva

1/2 teáskanál só

csipet bors

Rakjuk tálba a kimért lisztet a fűszerekkel, az élesztővel és a felkarikázott olívabogyóval, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Keverjük el és lassan dolgozzuk hozzá a langyos vizet és gyúrjuk addig, amíg el nem válik az edény falától. Használhatjuk a robotgépünk dagasztószárait is ehhez a folyamathoz. Közben hintsük meg többször liszttel. Hagyjuk kelni 30 percet, majd osszuk ketté és a tálban gyúrjuk át a cipókat. Rakjuk a cipókat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fogjuk meg a cipót és két végén csavarjuk meg egymással ellentétes irányba és  húzzuk a tepsi szélei  felé. A tetejét olívaolajjal kenjük meg és 175 C fokon 40 perc alatt süssük készre.

Tipp: Ha nem szeretnél Kenyeret sütni, vásárol egy finom teljes kiőrlésű bagettet. Szeleteld fel a bagetteket ujjnyi vastag szeletekre.  Melegíts serpenyőben szűz olívaolajat, majd mindkét oldalát pirítsd meg a bagett szeleteknek. Halmozd tányérra és kínáld mellé a Htipiti-t.

Munkák gyümölcse a finom étel és a jó fotó:

GastRobertollini_htipiti_

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert és  Miliosz Nikolett.

GastRobertollini_htipiti_

 Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!