A Hitipiti fetasajtból, sült kaliforniai paprikából készült Görög étel. Jól meg lehet bolondítani fokhagymával és még színesebbé tenni piros paprikával! 🙂 Az olívás kenyér csak extra finomság!
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
HOZZÁVALÓK:
2 db nagy piros kaliforniai paprika
1 teáskanál chili szósz (elhagyható)
250 g fetasajt
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
Htipiti:
200 C fokos sütőben 20 perc alatt süssük meg a paprikákat, közben egyszer forgassuk meg. Amig sül, rakjuk a turmixba az olajat, a chili szószt, a fetasajtot, a fokhagymát, a piros paprikát és a citrom levét. A paprikát hagyjuk kihűlni, húzzuk le héját és a torzsát távolítsuk el. Ezt követően a turmixba rakva lassú fokozaton daráljuk krémessé. Amíg megsütjük hozzá a kenyeret, rakjuk hűtőbe.
Fűszeres kenyér:
375 g liszt
1cs szárított élesztő
6 evőkanál olívaolaj
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál szárított oregánó
20 szem fekete magozott olívabogyó felkarikázva
1/2 teáskanál só
csipet bors
Rakjuk tálba a kimért lisztet a fűszerekkel, az élesztővel és a felkarikázott olívabogyóval, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Keverjük el és lassan dolgozzuk hozzá a langyos vizet és gyúrjuk addig, amíg el nem válik az edény falától. Használhatjuk a robotgépünk dagasztószárait is ehhez a folyamathoz. Közben hintsük meg többször liszttel. Hagyjuk kelni 30 percet, majd osszuk ketté és a tálban gyúrjuk át a cipókat. Rakjuk a cipókat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fogjuk meg a cipót és két végén csavarjuk meg egymással ellentétes irányba és húzzuk a tepsi szélei felé. A tetejét olívaolajjal kenjük meg és 175 C fokon 40 perc alatt süssük készre.
Tipp: Ha nem szeretnél Kenyeret sütni, vásárol egy finom teljes kiőrlésű bagettet. Szeleteld fel a bagetteket ujjnyi vastag szeletekre. Melegíts serpenyőben szűz olívaolajat, majd mindkét oldalát pirítsd meg a bagett szeleteknek. Halmozd tányérra és kínáld mellé a Htipiti-t.
Munkák gyümölcse a finom étel és a jó fotó:
Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert és Miliosz Nikolett.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: