GastRobertollini

Almás-ribizlis rétes

Kedves Olvasók és Barátok

Almás-ribizlis rétes a következő recept. Hatalmás ízkavalkád a konyhában, amíg a rétes el nem fogy! Mindenkinek szeretettel ajánlom. 🙂

Megtaláltok a Facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Robi_almás_ribizlis_rétes

HOZZÁVALÓK:

1 csomag rétes lap ( 10 db lap)

200 g 20 % tejföl

2 dkg vaj vagy margarin

TÖLTELÉK:

80 dkg Golden alma ( 6-7 db )

1 ek méz

1/2 citrom leve

5 dkg ribizli

1 csipet só

 

Mossuk meg és hámozzuk meg az almát, majd vágjuk ketté és távolítsuk el a magházat. A felezett almákat vágjuk 2×2 cm-es kockákra és rakjuk tálba, majd facsarjuk rá a fél citrom levét és keverjük össze.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt és olvasszuk meg benne az 1 evőkanál cukrot, ne keverjük meg, hagyjuk magától megolvadni. Majd adjuk hozzá az 1 evőkanál mézet és a kockára vágott almát. Pároljuk 2 percet, hogy bevonja a méz az almát. Húzzuk le a tűzről és keverjük bele a leszemezett ribizlit. Hűtsük langyosra a tölteléket, mert így könnyebb lesz majd felhasználni. Kevés levet fog ereszteni, amit öntsünk le, ne használjuk föl.

Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és keverjük hozzá a tejfölt. Terítsünk le egy konyharuhát az asztalra és fektessünk rá 2 db réteslapot. Egy ecset segítségével kenjük meg a vajas tejföllel mindenhol és fektessük rá a harmadik réteslapot. Szintén kenjük meg, majd helyezzük rá a negyedik és ötödik lapot duplán. Ezeket már nem kenjük meg tejföllel, mert így fogják felszívni az alma maradék nedvesség tartalmát. A tölteléket töltsük hosszában a réteslap felénk eső részébe, és a konyharuha segítségével tekerjük föl. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire a rétes rudat. Alaposan kenjük meg a maradék tejföllel. Ügyeljünk hogy a rétes két végét is alaposan kenjük a vajas tejföllel.

190 C-fokon süssük 35 percig.

Tipp: Nincs tipp!! Tessék elkészíteni! 🙂 Van tipp nyugalom! 🙂 Ha van egész dióbél otthon (5 dkg), akkor kicsit törjük össze és azt rakjuk elsőnek a forró serpenyőbe. Pirítsuk 1 percig és adjuk hozzá a cukrot és innentől minden folyamat ugyan az. A karamellizált cukor fantasztikusan be fogja vonni a diót!

Pár kép azért, hogy biztosan elkészítsétek :

Robi_almás_ribizlis_rétes

Könnyű és nagyon gyors recept.  A sütőt időben izzítsuk be, hogy gyorsan készen legyen. 🙂 

Robi_almás_rinizlis_rétes

 A töltési folyamathoz segítséget találsz az előző Barackos-túrós

rétes receptben. A folyamatról fotókat készítettem, a töltéstől a sütés végéig!

Ne feledjük leönteni azt a kevés levet, amit az almás-ribizlis töltelék a hűlés során ereszt!

Ne feledjük leönteni azt a kevés levet, amit az almás-ribizlis töltelék a hűlés során ereszt!

 

GasRobertollini_almás_ribizlis_rétes

Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Majd süssük 35 percig 190 C-fokos sütőben.

 

Nekem Jól megsült az első adag! :) A legfinomabb részek a sültebbek! :)

Jól megsült az első adag, legfinomabb részek a sültebbek! 🙂

Jó étvágyat Mindenkinek!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!