Kedves Olvasók és Barátok
Folytatva a hetet, hogy mindenki megtalálhassa a kedvenc rétesét. Itt van most egy mákos rétes recept. Minden harapással, egy múlhatatlan íz kerít hatalmába mindenkit. Elsőre a narancs, karácsonyt idéző ízét fogjuk a szánkban érezni. Majd elborít mindent a mák sokasága. Végezetül elroppan a cseresznye és csak a következő harapás rétesre tudunk gondolni! Szeressétek nagyon, mert ízletes és egyszerű.
2 rúd réteshez:
HOZZÁVALÓK:
1 csomag rétes lap ( 10 db lap)
200 g 20 % tejföl
2 dkg vaj vagy margarin
TÖLTELÉK:
40 dkg darált mák
3 dl tej
3 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja és leve
Mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyét. Rakjuk föl a tejet melegedni, egy magas falú lábosban. Miközben melegszik a tej, kevergessük folyamatosan és reszeljük bele a narancs héját. Majd adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot. Amikor a tej majdnem forr, adjuk hozzá a mákot, és kis fokozaton folyamatosan kevergetve 2 percet főzzük. Húzzuk le a tűzről és facsarjuk bele a narancs levét és adjuk hozzá a cseresznyét. Alaposan keverjük meg és rakjuk félre hűlni 15 percig. Felhasználás előtt alaposan keverjük meg.
Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és keverjük hozzá a tejfölt. Terítsünk le egy konyharuhát az asztalra és fektessünk rá 2 db réteslapot. Egye ecset segítségével kenjük meg a vajas tejföllel minden hol és fektessük rá a harmadik réteslapot. Szintén kenjük meg, majd helyezzük rá a negyedik lapot és a tölteléket töltsük hosszában a réteslap felénk eső részébe. A konyharuha segítségével tekerjük föl és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A rétes rudat alaposan kenjük meg a maradék tejföllel. Ügyeljünk hogy a rétes két végét is alaposan kenjük a vajas tejföllel.
190 C-fokon süssük 35 percig.
Tipp: Cseréld a cseresznyét meggyre, ha a savanykás ízt szereted.
Pár kép ízelítőnek :
Ne feledjük a sütőt időben bekapcsolni, hogy gyorsan kész legyünk!
A mákos töltelékünk lávaként fog forrni! Ezért használjunk magas falú edényt és habverőt a keveréshez, hogy elkerüljük a sérülést.
Megtaláltok a Facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Mindenkinek sok sikert, keressetek mert bármiben nagyon szívesen segítek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: