GastRobertollini

Mákos-cseresznyés-narancsos rétes

Kedves Olvasók és Barátok

Folytatva a hetet, hogy mindenki megtalálhassa a kedvenc rétesét. Itt van most egy mákos rétes recept. Minden harapással, egy múlhatatlan íz kerít hatalmába mindenkit. Elsőre a narancs, karácsonyt idéző ízét fogjuk a szánkban érezni. Majd elborít mindent a mák sokasága. Végezetül elroppan a cseresznye és csak a következő harapás rétesre tudunk gondolni! Szeressétek nagyon, mert ízletes és egyszerű.

GastRobertollini_retes_makos_

 

2 rúd réteshez:

HOZZÁVALÓK:

1 csomag rétes lap ( 10 db lap)

200 g 20 % tejföl

2 dkg vaj vagy margarin

TÖLTELÉK:

40 dkg darált mák

3 dl tej

3 ek cukor

2 cs vaníliás cukor

1 narancs reszelt héja és leve

Mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyét. Rakjuk föl a tejet melegedni, egy magas falú lábosban. Miközben melegszik a tej, kevergessük folyamatosan és reszeljük bele a narancs héját. Majd adjuk hozzá a cukrot és vaníliás cukrot. Amikor a tej majdnem forr, adjuk hozzá a mákot, és kis fokozaton folyamatosan kevergetve 2 percet főzzük. Húzzuk le a tűzről és facsarjuk bele a narancs levét és adjuk hozzá a cseresznyét. Alaposan keverjük meg és rakjuk félre hűlni 15 percig. Felhasználás előtt alaposan keverjük meg.

Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és keverjük hozzá a tejfölt. Terítsünk le egy konyharuhát az asztalra és fektessünk rá 2 db réteslapot. Egye ecset segítségével kenjük meg a vajas tejföllel minden hol és fektessük rá a harmadik réteslapot. Szintén kenjük meg, majd helyezzük rá a negyedik lapot és a tölteléket töltsük hosszában a réteslap felénk eső részébe. A konyharuha segítségével tekerjük föl és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A rétes rudat alaposan kenjük meg a maradék tejföllel. Ügyeljünk hogy a rétes két végét is alaposan kenjük a vajas tejföllel.

190 C-fokon süssük 35 percig.

 Tipp: Cseréld a cseresznyét meggyre, ha a savanykás ízt szereted.

 Pár kép ízelítőnek :

GastRobertollini_retes_makos_

 Ne feledjük a sütőt időben bekapcsolni, hogy gyorsan kész legyünk!

Gastrobertollini_retes_makos_

A mákos töltelékünk lávaként fog forrni! Ezért használjunk magas falú edényt és habverőt a keveréshez, hogy elkerüljük a sérülést.

Megtaláltok a Facebook-on: 

https://www.facebook.com/gastrobertollini

GastRobertollini_retes_mákos_

Vigyázzunk magunkra a forrásban lévő mák kevergetésénél!

 

Mindenkinek sok sikert, keressetek mert bármiben nagyon szívesen segítek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!