Kedves Olvasók és Barátok
Íme a hét utolsó rétes receptje. Friss kaporral és pirított cukkinivel megálmodott sós finomság. Az elkészítésnél minden fázisról készítettem képet, hogy olyan legyen mint ha együtt készítettük volna.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
2 rúd réteshez:
HOZZÁVALÓK:
1 csomag rétes lap ( 8 db lap)
200 g 20 % tejföl
2 dkg vaj vagy margarin
TÖLTELÉK:
40 dkg tehén túró
20 dkg cukkini (1 nagy darab)
1 kis csokor kapor
1 tojás sárgája
2 ek olívaolaj
só és bors
Töltelék elkészítése:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a két végét és hosszában szeleteljük föl. Majd a szeleteket vágjuk vastagabb csíkokra. Hevítsünk fel egy serpenyőt és rakjunk bele 2 evőkanál olajat. Amikor az olaj forró, pirítsuk meg benne a cukkinit 2-3 perc alatt. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Rakjuk tálba a túrót és aprítsuk bele a kaprot ( mindenki annyit adjon hozzá amennyit szeretne) , adjuk hozzá a sült cukkinit és a tojássárgáját. Sózzuk és borsozzuk meg, majd alaposan keverjük össze és kóstoljuk meg. Töltsük a réteslapokba és süssük meg gyorsan.
A rétes megtöltése:
Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és keverjük hozzá a tejfölt. Terítsünk le egy konyharuhát az asztalra és fektessünk rá 2 db réteslapot. Egye ecset segítségével kenjük meg a vajas tejföllel minden hol és fektessük rá a harmadik réteslapot. Szintén kenjük meg, majd helyezzük rá a negyedik lapot és a tölteléket töltsük hosszában a réteslap felénk eső részébe. A konyharuha segítségével tekerjük föl és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A rétes rudat alaposan kenjük meg a maradék tejföllel. Ügyeljünk hogy a rétes két végét is alaposan kenjük meg a vajas tejföllel.
190 C-fokon süssük 35 perc-ig.
Pár kép ízelítőnek:
Szeretem a cukkinit nyersen salátába rakva, vagy egy zöldséges tésztán pirítva. Amit még nagyon szeretek, ha meg van töltve. Most eljött az ideje hogy rétesbe töltsem.

Rakjunk 2 evőkanál olajat egy forró serpenyőbe, adjuk hozzá a cukkinit és pirítsuk 2-3 percet. Én rázogatni szeretem a serpenyőt és csak kevésszer keverem meg, mert így nem törik össze a cukkini.
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: