GastRobertollini

Cukkinis-kapros-túrós rétes

Kedves Olvasók és Barátok

Íme a hét utolsó rétes receptje. Friss kaporral és pirított cukkinivel megálmodott sós finomság. Az elkészítésnél minden fázisról készítettem képet, hogy olyan legyen mint ha együtt készítettük volna.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

gastrobertollini_kapros_cukkinis_retes_

2 rúd réteshez:

 HOZZÁVALÓK:

1 csomag rétes lap ( 8 db lap)

200 g 20 % tejföl

2 dkg vaj vagy margarin

TÖLTELÉK:

40 dkg tehén túró

20 dkg cukkini (1 nagy darab)

1 kis csokor kapor

1 tojás sárgája

2 ek olívaolaj

só és bors

Töltelék elkészítése:

Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a két végét és hosszában szeleteljük föl. Majd a szeleteket vágjuk vastagabb csíkokra. Hevítsünk fel egy serpenyőt és rakjunk bele 2 evőkanál olajat. Amikor az olaj forró, pirítsuk meg benne a cukkinit 2-3 perc alatt. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Rakjuk tálba a túrót és aprítsuk bele a kaprot ( mindenki annyit adjon hozzá amennyit szeretne) , adjuk hozzá a sült cukkinit és a tojássárgáját. Sózzuk és borsozzuk meg, majd alaposan keverjük össze és kóstoljuk meg. Töltsük a réteslapokba és süssük meg gyorsan.

A rétes megtöltése:

Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és keverjük hozzá a tejfölt. Terítsünk le egy konyharuhát az asztalra és fektessünk rá 2 db réteslapot. Egye ecset segítségével kenjük meg a vajas tejföllel minden hol és fektessük rá a harmadik réteslapot. Szintén kenjük meg, majd helyezzük rá a negyedik lapot és a tölteléket töltsük hosszában a réteslap felénk eső részébe. A konyharuha segítségével tekerjük föl és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A rétes rudat alaposan kenjük meg a maradék tejföllel. Ügyeljünk hogy a rétes két végét is alaposan kenjük meg a vajas tejföllel.

190 C-fokon süssük 35 perc-ig.

Pár kép ízelítőnek:

gastrobertollini_kapros_cukkinis_retes_

gastrobertollini_kapros_cukkinis_retes_

 Szeretem a cukkinit nyersen salátába rakva, vagy egy zöldséges tésztán pirítva. Amit még nagyon szeretek, ha meg van töltve. Most eljött az ideje hogy rétesbe töltsem. 

gastrobertollini_kapros_cukkinis_rétes_

Rakjunk 2 evőkanál olajat egy forró serpenyőbe, adjuk hozzá a cukkinit és pirítsuk 2-3 percet. Én rázogatni szeretem a serpenyőt és csak kevésszer keverem meg, mert így nem törik össze a cukkini.

gastrobertollini_kapros_cukkinis_retes_

Egyszerűen mindent rakjunk a tálba és alaposan keverjük össze.

gastrobertollini_kapros_cukkinis_retes

A bekevert tölteléket rakjuk a megkent réteslapokra. Tekerjük föl és mehet a sütőbe.

 Mindenkinek Jó étvágyat kívánok.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!