Kedves olvasók és barátok!
Egy villámgyors olasz tésztarecepttel indítom a hetet. Minden alkalommal helyt fog állni, amikor elkészítitek. Miért is? Mert egyszerű, villámgyors, és nagyon finom! Minden fázisról és folyamatról készítettem képet, hogy ti is könnyedén elkészíthessétek ezt a remek spagettit.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Hozzávalók:
25 dkg kockára vágott baconszalonna
15 dkg parmezán sajt
4 db tojássárgája
1 db tojás
40 dkg spagetti
só és bors
Elkészítés:
Serpenyőben, zsiradék nélkül, alacsony lángon pirítsuk meg a szalonnát. Ízlés szerint lehet világosabb vagy sültebb, ha kész vagyunk, tegyük félre hűlni. Közben rakjunk föl vizet a tészta megfőzéséhez, kevés sóval ízesítve.
Üssük tálba az 1 db egész tojást és a 4 db sárgáját. Reszeljünk hozzá 10 dkg parmezán sajtot, sózzuk és borsozzuk meg. Majd alaposan keverjük össze habverővel.
A tésztát főzzük készre és szűrjük le. A forró tésztát adjuk a parmezános-tojásos alapunkhoz, és 2 kanállal locsoljuk meg a sült szalonna zsírjával. Alaposan keverjük össze, és tálalásnál szórjuk meg a sült szalonnával, majd reszeljük meg friss parmezánnal.
Ilyen egyszerűen és gyorsan kész is vagyunk.
A tésztát ne hűtsük le, mert a forró tésztától válik a tojásunk krémes szósszá. Az összekeveréséhez használjunk két fakanalat és legyünk alaposak, hogy mindenhová jusson a szószból.
Baconszalonna helyett az olaszok, húsos toka- vagy hasaalja szalonnát használnak. Ízletes Pecorino sajtot használnak, ami sajnos nálunk kevés helyen kapható. A parmezán jellegű kemény sajtoktól is krémes és finom lesz a szószunk.
Süssük meg a szalonnát ropogósra és kanalazzuk tálba. Hagyjunk a zsírjából, és locsoljunk majd a tésztára.
Rakjuk tálba az 1 db egész tojást és a 4 db sárgáját. Reszeljünk bele 10 dkg parmezán sajtot. Szórjuk meg sóval és borssal, majd alaposan keverjük össze.
A tésztát szűrjük le és még forró állapotban adjuk a parmezános-tojásos keverékhez! Alaposan keverjük át és adjunk hozzá 2 evőkanál sült szalonna zsírt. Majd tálaljuk, megszórva a szalonnával és megreszelve parmezán sajttal.
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: