GastRobertollini

Carbonara Spagetti

 Kedves olvasók és barátok!

Egy villámgyors olasz tésztarecepttel indítom a hetet. Minden alkalommal helyt fog állni, amikor elkészítitek. Miért is? Mert egyszerű, villámgyors, és nagyon finom! Minden fázisról és folyamatról készítettem képet, hogy ti is könnyedén elkészíthessétek ezt a remek spagettit.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

 

Hozzávalók:

25 dkg kockára vágott baconszalonna

15 dkg parmezán sajt

4 db tojássárgája

1 db tojás

40 dkg spagetti

só és bors

Elkészítés:

Serpenyőben, zsiradék nélkül, alacsony lángon pirítsuk meg a szalonnát. Ízlés szerint lehet világosabb vagy sültebb, ha kész vagyunk, tegyük félre hűlni. Közben rakjunk föl vizet a tészta megfőzéséhez, kevés sóval ízesítve.

Üssük tálba az 1 db egész tojást és a 4 db sárgáját. Reszeljünk hozzá 10 dkg parmezán sajtot, sózzuk és borsozzuk meg. Majd alaposan keverjük össze habverővel.

A tésztát főzzük készre és szűrjük le. A forró tésztát adjuk a parmezános-tojásos alapunkhoz, és 2 kanállal locsoljuk meg a sült szalonna zsírjával. Alaposan keverjük össze, és tálalásnál szórjuk meg a sült szalonnával, majd reszeljük meg friss parmezánnal.

Ilyen egyszerűen és gyorsan kész is vagyunk.

A tésztát ne hűtsük le, mert a forró tésztától válik a tojásunk krémes szósszá. Az összekeveréséhez használjunk két fakanalat és legyünk alaposak, hogy mindenhová jusson a szószból.

 Baconszalonna helyett az olaszok, húsos toka- vagy hasaalja szalonnát használnak.  Ízletes Pecorino sajtot használnak, ami sajnos nálunk kevés helyen kapható. A parmezán jellegű kemény sajtoktól is krémes és finom lesz a szószunk.

crbonara_gastrobertollini_

Pár hozzávalóból villámgyors spagettit készíthetünk!

gastrobertollini_carbonara_

Süssük meg a szalonnát ropogósra és kanalazzuk tálba. Hagyjunk a zsírjából, és locsoljunk majd a tésztára.

carbonara_gastrobertollini_

Rakjuk tálba az 1 db egész tojást és a 4 db sárgáját. Reszeljünk bele 10 dkg parmezán sajtot. Szórjuk meg sóval és borssal, majd alaposan keverjük össze.

carbonara_gastrobertollini_

Főzzük készre a tésztát, de arra vigyázzunk ne legyen nagyon puha.

carbonara_gastrobertollini_

A tésztát szűrjük le és még forró állapotban adjuk a parmezános-tojásos keverékhez! Alaposan keverjük át és adjunk hozzá 2 evőkanál sült szalonna zsírt. Majd tálaljuk, megszórva a szalonnával és megreszelve parmezán sajttal.

carbonara_gastrobertollini_

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!