GastRobertollini

Joghurtos piskóta, karamellizált almával és roppanós meggyel

Kedves olvasók és barátok!

Ez a hét sem maradhat el egy jó süti nélkül. Azoknak ajánlom, akik szeretik a karamellizált ízt almával és meggyel kombinálva. Nálam gyorsan elfogyott, ajánlom mindenkinek!

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

_Piskota_1_gastrobertollini

Hozzávalók:

30 dkg alma (2 db)

25 dkg meggy

150 g joghurt (1 kicsi doboz)

14 dkg porcukor

2 ek. kristálycukor

5 db tojás

12 dkg liszt

2  csapott tk. sütőpor

1 csipet só

1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és béleljünk ki egy magas falú tepsit sütőpapírral.

 

Mossuk meg a meggyet, magozzuk ki és rakjuk félre. Mossuk meg és hámozzuk meg az almát. Távolítsuk el a magházat és vágjuk 2×2 cm kockákra. Forrósítsunk fel egy serpenyőt és kanalazzuk bele a 2 ek. cukrot. Ne keverjük meg, hagyjuk magától megolvadni és megbarnulni (ezt hívjuk karamellizációnak). Adjuk hozzá az almát és alaposan keverjük meg, gyorsan reszeljük rá a citrom héját és facsarjuk rá a citrom levét. Kavargassuk 1-2 percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Mérjük ki a 10 dkg lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a 2 csapott tk. sütőport, keverjük össze és szitáljuk át.

Válasszuk ketté a tojásokat és adjuk a sárgájához a 10 dkg porcukrot, a fehérjéhez pedig a maradék 4 dkg-ot és a csipet sót. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig 4-5 perc alatt verjük krémes állagúvá.A sárgájával alaposan keverjük össze a joghurtot, majd széles mozdulatokkal keverjük össze az egészet a felvert fehérjével. Adjuk hozzá a kihűlt karamelles almát és a kimagozott meggyet. Ismét keverjük alaposan össze, és két részletben adjuk hozzá a sütőporos lisztet. Legyünk bátrak, mert kárt biztos nem tehetünk! Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és 175 °C-ra előmelegített sütő alsó harmadába rakva, süssük 35 percet.

Tipp: Ha azt szeretnéd, hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek a piskóta aljába, szórd meg liszttel a gyümölcsöket és kavard össze alaposan. Így keverd a piskótaalapba. Ezt azért tippként mondom el, mert én úgy szeretem, ha a piskóta aljában van a gyümölcs. 🙂 

Ízelítő fotó:

piksota4_gastrobertollini_

Segítségnek készítettem a fontosabb fázisokról fotót :

piskóta_gastrobertollini

Hozzáalók.

piskota_gastrobertollini_

Forrósítsuk fel a serpenyőt és olvasszuk meg benne a cukrot, kevergetés nélkül. Amikor megbarnult, forgassuk át rajta az alma kockákat és reszeljük rá a citrom héját. Facsarjuk rá a citrom levét és pároljuk 1-2 percig. Rakjuk félre hűlni.

piskota_gastrobertollini

Verjük keményre a tojásfehérjét a 4 dkg porcukorral és a csipet sóval. A sárgáját 4-5 perc alatt verjük krémesre a 10 dkg porcukorral és keverjük bele a joghurtot. Majd az egészet bátran keverjük össze.

piskota_gastrobertollini_

Keverjük bele a meggyet és a karramelizált almát. Adjuk hozzá két részletben a 12 dkg lisztet és dolgozzuk el benne alaposan.

piskota_gastrobertollini_

Rakjuk a sütő alsó harmadába sütni. Azért, mert a tészta annyira könnyeddé válik, hogy hamar megpirul a teteje.

piskota_gastrobertollini_

Ellenőrizzük tűpróbával hogy megsül e a süteményünk.

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

piskota_gastrobertollini

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!