GastRobertollini

Magyaros pizza kolbásszal, lila hagymával és füstölt sajttal

Kedves olvasók és barátok! 

A tegnapi pizza itáliai ihletésű volt, a mai pedig magyaros. Én a jászsági parasztkolbászt választottam feltétnek, mert nekem nagyon ízlik! Nem túl kemény, és kevésbé zsíros, lehet sütni és levesben is kiváló!  A pizzaalapot megkentem a fűszeres paradicsomszósszal. Jól megreszeltem sajttal és tejfölöztem, szeleteltem rá egy egész fej lila hagymát és egy egész piros paradicsomot. Így az igazi magyaros!

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

gastrobertollini_pizza_

 

HOZZÁVALÓK:

20 dkg rétesliszt

20 dkg  finomliszt

6 ek. olívaolaj

1 csapott tk. só

2,5 dl langyos víz

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

1 csomag (7 g) szárított élesztő

Paradicsomszósz:

1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv

1 gerezd fokhagyma

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

2 csipet só

Feltét 1 adag pizzához:

10 dkg parasztkolbász (száraz)

1 db paradicsom

10 dkg füstölt trappista sajt

1 fej lila hagyma

1 doboz 150 g-os tejföl fele (20%-os)

Elkészítés:

A paradicsomot rakjuk tálba, adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan keverjük össze és rakjuk félre. Ez két darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.

Szeleteljük fel a paradicsomot, és karikázzuk fel a kolbászt. A lila hagymát pucoljuk meg és szeleteljük fél karikákra.

Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Ha a víz kevésnek bizonyul, még fél dl-t nyugodtan adjunk hozzá. Hagyjuk 30 percet kelni, majd tegyük alaposan meglisztezett deszkára, és osszuk ketté. Nyújtsuk vékony kerek formára. A méret legyen körülbelül 30 cm. Csúsztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük meg a paradicsomszósszal majd reszeljük rá a füstölt sajt felét, és osszuk el rajta a lilahagyma-szeleteket. A tejfölt kanalazzuk tetszés szerint bárhová a pizzaalapra, a kolbászszeleteket osszuk el egyenletesen mindenhová. A paradicsomszeletek kerüljenek utoljára a pizzaalapra, majd reszeljük rá a maradék sajtot.

Rakjuk 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Tipp: Variálhatjuk a feltéteket tetszés szerint bármire, és ha nem sütjük meg a pizzatésztánk másik felét, fagyasszuk le nyugodtan. Amikor elővesszük, hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni. Jól meglisztezett deszkán újraformázhatjuk. A paradicsom szósz másik felét is elrakhatjuk zárt dobozban, 5 napig is eláll a hűtőben.

Ízelítő fotó:

gastrobertollini_pizza

Hozzávalók:

gastrobertollini_pizza

Egyszerű hozzávalókból tudunk nagyszerű étket alkotni. Kell egy kis száraz kolbász, lilahagyma, paradicsom és egy kevés tejföl. A magunk készített paradicsomszósszal koronázzuk meg a pizza alapunkat!

Folyamat fotók a könnyebben elkészíthessétek:

gastrobertollini_pizza_

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a szárított bazsalikomot, a szárított oregánót és az olívaolajat. Adjunk hozzá 3 dl langyos vizet és robotgépdagasztó száraival dolgozzuk meg.

pizza_gastrobertollini_

Kezünkkel gyúrjuk meg alaposan és lisztezzük meg, majd fedjük le. Kelesszük 30 percet.

gastrobertollini_pizza

Lisztezett deszkán nyújtsuk 30 cm-es átmérőjűre. Rakjuk át sütőpapírral bélelt tepsire.

gastrobertollini_pizza

Kenjük meg a paradicsom szósszal, reszeljük rá a sajtot és rakjunk rá tejföl pöttyöket. Oszzuk el a kolbász a pizza alapon, szórjuk meg a lila hagyma szeletekkel és rakjuk rá a paradicsom szeleteket. Szórjuk meg alaposan a maradék sajttal és süssük meg. 175 C-fokon 25 percig.

gastrobertollini_pizza_

A kész pizzát tálaljuk gyorsan, mert frissen az igazán finom!

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!