Kedves Olvasók és Barátok
Varázsoljatok kávéházi hangulatot az otthonotokba. Barackos-mascarpone krém a töltelék ebben az egyszerű tortában. A teteje fehér csokoládé és friss málna. Ezen a héten könnyedek,elegánsak és stílusosak leszünk! 🙂
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 csipet só
12 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
1 db narancs reszelt héja
Krém:
250 g mascarpone sajt
1 citrom reszelt héja és a felének leve
20 dkg sárgabarack
2 ek. sárgabarack lekvár
Díszítés:
2 tábla fehér csokoládé
12 dkg málna
A krém elkészítése:
Mossuk meg a barackot, magozzuk ki és vágjuk apró kockákra. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, adjuk hozzá a sárgabarackot és a két kanál sárgabaracklekvárt. Reszeljük rá a citrom héját és facsarjuk rá a fél citrom levét. Keverjük alaposan össze, és rakjuk hűlni hűtőbe.
Piskóta:
Mérjük ki a lisztet és a kakaóporral együtt szitáljuk át, majd adjuk hozzá az 1 teáskanál sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat és rakjuk két külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A sárgájához adjuk a 8 dkg porcukrot (4 majdnem púpozott kanál) és a narancs reszelt héját. A maradék 4 dkg porcukrot (2 majdnem púpozott kanál) pedig rakjuk a fehérjéhez egy csipet sóval.
Verjük kemény habbá a fehérjét. Utána 4-5 perc alatt verjük habosra a sárgáját. Kevés, de könnyed mozdulatokkal keverjük a cukros-narancshéjas sárgáját a fehérjébe, és három részletben adjuk hozzá a kakaóporos lisztkeveréket (sütőpor már benne van).
Ne dolgozzuk túl a masszánkat, mert össze fog esni. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott és lisztezett 22 cm-es tortaformában, 175 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amint elkészült, kivesszük a formából és rácson vagy konyharuhán hagyjuk kihűlni. A tortaformát mossuk el, mert szükségünk lesz rá!
Olvasszuk meg a két tábla étcsokoládét gőz felett, a kihűlt piskótát vágjuk ketté. Az alsó lapot rakjuk vissza a tortaformába. Kenjük meg a sárgabarackos-mascarponés töltelékkel, majd rakjuk rá a felső lapot. A megolvasztott és már langyosra hűlt fehér csokoládét öntsük a tortánk közepére. Tortalapát segítségével osszuk el egyenletesen a tetején, és hagyjuk, hogy lecsorogjon az oldalán. Díszítsük a megmosott és leszárított málnával. Savanykás íze bámulatos összhangba kerül a fehér csokoládéval. Tálalás előtt hűtsük 1 órát hűtőben.
Tipp: Bármilyen gyümölccsel elkészítheted, ami nem ereszt levet. A tetejére ajánlom az áfonyát, mert nagyon látványos és finom. A töltelékbe mindig passzoljon a lekvár a gyümölccsel.
Pár kép ízelítőnek:
Folyamat fotók hogy könnyen elkészíthesd:

Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, adjuk hozzá a sárgabarackot és a két kanál sárgabarack lekvárt. Reszeljük rá a citrom héját és facsarjuk rá a felének a levét. Keverjük alaposan össze és rakjuk hűtőbe hűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: