GastRobertollini

Fehér csokis-málnás torta, sárgabarackos mascarpone krémmel töltve

Kedves Olvasók és Barátok

Varázsoljatok kávéházi hangulatot az otthonotokba. Barackos-mascarpone krém a töltelék ebben az egyszerű tortában. A teteje fehér csokoládé és friss málna. Ezen a héten könnyedek,elegánsak és stílusosak leszünk! 🙂

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Hozzávalók:

5 db tojás

10 dkg liszt

1 tk. sütőpor

1 csipet só

12 dkg porcukor

2 ek. kakaópor

1 db narancs reszelt héja

Krém:

250 g mascarpone sajt

1 citrom reszelt héja és a felének leve

20 dkg sárgabarack

2 ek. sárgabarack lekvár

Díszítés:

2 tábla fehér csokoládé

12 dkg málna

 

A krém elkészítése:

Mossuk meg a barackot, magozzuk ki és vágjuk apró kockákra. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, adjuk hozzá a sárgabarackot és a két kanál sárgabaracklekvárt. Reszeljük rá a citrom héját és facsarjuk rá a fél citrom levét. Keverjük alaposan össze, és rakjuk hűlni hűtőbe.

Piskóta:

Mérjük ki a lisztet és a kakaóporral együtt szitáljuk át, majd adjuk hozzá az 1 teáskanál sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat és rakjuk két külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A sárgájához adjuk a 8 dkg porcukrot (4 majdnem púpozott kanál) és a narancs reszelt héját. A maradék 4 dkg porcukrot (2 majdnem púpozott kanál) pedig rakjuk a fehérjéhez egy csipet sóval.

Verjük kemény habbá a fehérjét. Utána 4-5 perc alatt verjük habosra a sárgáját. Kevés, de könnyed mozdulatokkal keverjük a cukros-narancshéjas sárgáját a fehérjébe, és három részletben adjuk hozzá a kakaóporos lisztkeveréket (sütőpor már benne van).

Ne dolgozzuk túl a masszánkat, mert össze fog esni. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott és lisztezett 22 cm-es tortaformában, 175 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amint elkészült, kivesszük a formából és rácson vagy konyharuhán hagyjuk kihűlni. A tortaformát mossuk el, mert szükségünk lesz rá!

Olvasszuk meg a két tábla étcsokoládét gőz felett, a kihűlt piskótát vágjuk ketté. Az alsó lapot rakjuk vissza a tortaformába. Kenjük meg a  sárgabarackos-mascarponés töltelékkel, majd rakjuk rá a felső lapot. A megolvasztott és már langyosra hűlt fehér csokoládét öntsük a tortánk közepére. Tortalapát segítségével osszuk el egyenletesen a tetején, és hagyjuk, hogy lecsorogjon az oldalán. Díszítsük a megmosott és leszárított málnával. Savanykás íze bámulatos összhangba kerül a fehér csokoládéval.  Tálalás előtt hűtsük 1 órát hűtőben.

Tipp: Bármilyen gyümölccsel elkészítheted, ami nem ereszt levet. A tetejére ajánlom az áfonyát, mert nagyon látványos és finom.  A töltelékbe mindig passzoljon a lekvár a gyümölccsel.

Pár kép ízelítőnek:

 

Folyamat fotók hogy könnyen elkészíthesd:

gastrobertollini_málnás_

Pár hozzávaló és alkothatunk. 🙂

gastrobertollini_málnás_

Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, adjuk hozzá a sárgabarackot és a két kanál sárgabarack lekvárt. Reszeljük rá a citrom héját és facsarjuk rá a felének a levét. Keverjük alaposan össze és rakjuk hűtőbe hűlni.

gastrobertollini_málnás_

Verjük fel a fehérjét a cukorral és habosítsuk fel a sárgáját a narancs héjjal és a porcukorral. Majd keverjük a sárgáját a tojásfehérjéhez és keverjük részletekben a kakaós-sütőporos lisztet a a masszába.

gastrobertollini_málnás_

Rakjuk a kivajazott formába és süssük 20 percet 175 C fokon.

gastrobertollini_málnás_

Hűtsük ki a piskótát.

gastrobertollini_málnás_ Vágjuk ketté a p kihű

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!