GastRobertollini

Csokoládétorta, citrusos mascarpone krémmel töltve

Kedves olvasók és barátok!

Szeretnétek egy igazán finom és egyszerű csokoládétorta receptet? Ezzel a citrusos mascarpone krémmel töltött, csokival vastagon bevont torta lesz a legjobb választás! Izgalmakkal teli találkozás az édességek világában, mert megérdemled!

_gastrobertollini_torta_

Hozzávalók:

  •  4 db nagy méretű tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 14 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 db narancs reszelt héja leve
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 tábla 10 dkg-os étcsokoládé
  • 1 tábla 10 dkg-os tejcsokoládé
  • 2,5 dl cukrozatlan tejszín
  • 250 g mascarpone sajt

Kezdjük a torta külsejét borító krém és a töltelék elkészítésével, hogy a krémek lehűljenek és jól formázhatóak legyenek.

 Csokoládékrém:

Rakjuk tálba a tejszínt és mikrohullámú sütőben 1,5 percig melegítsük 900 watton. Törjük a csokoládékat apróra és rakjuk a forró tejszínbe. Kicsit hagyjuk, hogy dolgozzon a meleg tejszín és 1 perc múlva habverővel keverjük alaposan össze. Szobahőmérsékleten gyakori kevergetés mellet hagyjuk kihűlni, rakjuk hűtőbe a felhasználásig. Ezzel fogjuk bevonni a tortánkat.

 Töltelék:

Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, reszeljük meg a citrom héjával és facsarjuk rá a levét. Adjunk hozzá 3 dkg porcukrot ( 1,5 kanál) és alaposan keverjük össze, majd rakjuk hűtőbe.

 Piskóta:

Mérjük ki a lisztet és a kakaóporral együtt szitáljuk át, majd adjuk hozzá a 1 tk. sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat és rakjuk két külön tálba a fehérjét és sárgáját. A sárgájához rakjuk a porcukor ¾ részét és a narancs reszelt héját. A maradék ¼ részét pedig a fehérjéhez adjuk egy csipet sóval. Verjük kemény habbá a fehérjét. Utána 4-5 perc alatt verjük habosra a sárgáját.

Kevés, de könnyed mozdulatokkal keverjük a cukros-narancsos sárgáját a fehérjébe és két részletben adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos liszt keveréket. Ne dolgozzuk túl a masszánkat, mert össze fog esni! Sütőpapírral kibélelt 24 cm tortaformában 175 C fokos előmelegített sütőben (légkeveréses funkción) 20 percig sütjük.

 Amint elkészült kivesszük a formából és rácson vagy konyharuhán kihűtjük. Vágjuk a közepén ketté és töltsük bele a mascarpone krémet. Rakjuk rá a piskóta másik felét és kenjük be a sűrű kihűlt csokival a piskóta tetejét vastagon, valamint vékonyan az oldalát. Egy kanállal formázzuk a tetejét hullámosra. Hűtőben hűthetjük, vagy azonnal tálalhatjuk.

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert. Megjelent  Nők lapja Húsvéti számában.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm a bizalmat 🙂 Bármilyen segítségben a rendelkezésedre állok! Szeretnék képet kérni az elkészült tortáról, posztolnám a facebook oldalamon! 🙂 címem: gastrobertollini@gmail.com

    Robi

  2. Lénárt Mária Pilinszkyné says:

    biztos nagyon finom;20.ára igazi meglepi lesz a családnak˘!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!