Kedves olvasók és barátok!
Szeretnétek egy igazán finom és egyszerű csokoládétorta receptet? Ezzel a citrusos mascarpone krémmel töltött, csokival vastagon bevont torta lesz a legjobb választás! Izgalmakkal teli találkozás az édességek világában, mert megérdemled!
Hozzávalók:
- 4 db nagy méretű tojás
- 10 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 14 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1 db narancs reszelt héja leve
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 2 tábla 10 dkg-os étcsokoládé
- 1 tábla 10 dkg-os tejcsokoládé
- 2,5 dl cukrozatlan tejszín
- 250 g mascarpone sajt
Kezdjük a torta külsejét borító krém és a töltelék elkészítésével, hogy a krémek lehűljenek és jól formázhatóak legyenek.
Csokoládékrém:
Rakjuk tálba a tejszínt és mikrohullámú sütőben 1,5 percig melegítsük 900 watton. Törjük a csokoládékat apróra és rakjuk a forró tejszínbe. Kicsit hagyjuk, hogy dolgozzon a meleg tejszín és 1 perc múlva habverővel keverjük alaposan össze. Szobahőmérsékleten gyakori kevergetés mellet hagyjuk kihűlni, rakjuk hűtőbe a felhasználásig. Ezzel fogjuk bevonni a tortánkat.
Töltelék:
Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, reszeljük meg a citrom héjával és facsarjuk rá a levét. Adjunk hozzá 3 dkg porcukrot ( 1,5 kanál) és alaposan keverjük össze, majd rakjuk hűtőbe.
Piskóta:
Mérjük ki a lisztet és a kakaóporral együtt szitáljuk át, majd adjuk hozzá a 1 tk. sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat és rakjuk két külön tálba a fehérjét és sárgáját. A sárgájához rakjuk a porcukor ¾ részét és a narancs reszelt héját. A maradék ¼ részét pedig a fehérjéhez adjuk egy csipet sóval. Verjük kemény habbá a fehérjét. Utána 4-5 perc alatt verjük habosra a sárgáját.
Kevés, de könnyed mozdulatokkal keverjük a cukros-narancsos sárgáját a fehérjébe és két részletben adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos liszt keveréket. Ne dolgozzuk túl a masszánkat, mert össze fog esni! Sütőpapírral kibélelt 24 cm tortaformában 175 C fokos előmelegített sütőben (légkeveréses funkción) 20 percig sütjük.
Amint elkészült kivesszük a formából és rácson vagy konyharuhán kihűtjük. Vágjuk a közepén ketté és töltsük bele a mascarpone krémet. Rakjuk rá a piskóta másik felét és kenjük be a sűrű kihűlt csokival a piskóta tetejét vastagon, valamint vékonyan az oldalát. Egy kanállal formázzuk a tetejét hullámosra. Hűtőben hűthetjük, vagy azonnal tálalhatjuk.
Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert. Megjelent Nők lapja Húsvéti számában.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Köszönöm a bizalmat 🙂 Bármilyen segítségben a rendelkezésedre állok! Szeretnék képet kérni az elkészült tortáról, posztolnám a facebook oldalamon! 🙂 címem: gastrobertollini@gmail.com
Robi
biztos nagyon finom;20.ára igazi meglepi lesz a családnak˘!