GastRobertollini

Kacsamell vörösboros-csokoládé mártásban Rokfort sajtos burgonyapürével

Kedves olvasók és barátok !

Zsenge  kacsamell receptet szeretnék megosztani veletek. Finom, omlós és feledhetetlen! Aszalt szilva, kacsamell, mogyoró hagyma és kakukkfű. Ami pedig teljes összhangot ad, az a étcsokoládé. 🙂 A köret is fenséges, burgonya  rokfort sajttal pürésítve, sütőben sütve.  Sok sikert mindenkinek, keressetek ha van kérdésetek:)

 

_gastrobertollini_kacsamell_

 

Hozzávalók:

  • 15 db aszalt szilva
  • 4 kacsamell
  • 15 dk répa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 fej mogyoróhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 dl száraz vörösbor
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 nagy szál kakukkfűág
  • 4 kocka étcsokoládé
  • frissen őrölt bors

 

Áztassuk az aszalt szilvát hideg vízbe 1 órára. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymákat vágjuk fél szeletekre, és a répát reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze.

Sózzuk, borsozzuk meg a kacsamellet és forró serpenyőben a bőrös felével kezdjük el sütni. Mindkét oldalát 2 percig süssük, majd szedjük ki tányérra és tegyük félre.

A serpenyőben kisült zsírban pároljuk meg a répát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Pirítsuk magas hőfokon folyamatosan kevergetve 5 percig és öntsük föl a 6 dl borral. Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfűágat és a szegfűszeget, majd forraljuk 5 percig és helyezzük bele a kacsamellet a bőrös felével és fedő alatt mindkét oldalát pároljuk 2 percig. Szedjük ki a kacsamellet és alufóliával lefedve sütőben 100 fokon tartsuk melegen.

A csokoládét keverjük a alapba és olvasszuk bele. Sűrű lyukú szűrűn szűrjük le és passzírozzuk ki belőle az összes értékes levet. Töröljük ki a serpenyőt és rakjuk vissza a tűzhelyre. Az aszalt szilvát tegyük a serpenyőbe, kezdjük el melegíteni és a leszűrt csokoládés-boros alappal felöntve, forraljuk 1 percig. A kacsamelleket szeleteljük föl és locsoljuk meg az aszalt szilvás szószunkkal.

 

Burgonya rokfort sajttal sütőben sütve

 

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg rokfortsajt
  • só, bors, zsemlemorzsa

 

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra és alaposan mossuk meg. Rakjuk föl enyhén sós hideg vízben főzni. Pucoljuk meg a lila hagymát, a fokhagymát és szeleteljük fel. Adjuk a krumplihoz és az egészet főzzük puhára. Szűrjük le a burgonyát, adjuk hozzá a sajtot, majd törjük össze villával. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és szórjuk meg zsemlemorzsával. Két kanál segítségével formázzunk hosszúkás gömböket és töltsük meg a tepsit. Tetejüket szórjuk meg durvára őrölt borssal és zsemlemorzsával. Süssük 200 fokon 15 percig.

_gastrobertollini_kacsamell_

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

_gastrobertollini_kacsamell_

Kezdjük a sütést a kacsamell bőrös felével,és mindkét oldalát süssük 2 percet.

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Ninisz Laura, Recept: Rostás Róbert. Megjelent  a Nők lapja Nyár magazinban.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!