GastRobertollini

Tigrisgarnélás Pizza, rukkolával és olívabogyóval

Kedves olvasók és barátok!

Olasz ízekre vágytok és szeretitek a tengeri herkentyűket? Tigrisgarnélás pizza, rukkolával, olívabogyóval és házi paradicsomszósszal. Egyszerű, fenséges pizza!

_gastrobertollini_nyito_

 

HOZZÁVALÓK:

20 dkg rétesliszt

20 dkg  finomliszt

6 ek. olívaolaj

1 csapott tk. só

2,5 dl langyos víz

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

1 csomag szárított élesztő

Feltét 1 adag pizzához:

10 dkg tigris garnéla

5 dkg rukkola

6 szem olívabogyó

1 db paradicsom

1/2 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek. vaj

1 ek, olívaolaj

5 dkg reszelt parmezán sajt

oregánó, só, bors,

Paradicsomszósz( 2 adag) :

1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv

1 gerezd fokhagyma

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

2 csipet só

Paradicsomszósz: A paradicsomot rakjuk tálba, adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott  fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan keverjük össze és rakjuk félre. Ez két db 30 cm-es pizzához elegendő szósz.

Garnéla: Aprítsuk fel a hagymát, pirítsuk meg az olvasztott vajon és olívaolajon a fokhagymával  együtt. A kiolvasztott garnélát pirítsuk rajta 2 percig, húzzuk le a tűzről, sózzuk és borsozzuk, majd szórjuk meg az oregánóval.

Pizzatészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Ha a víz kevésnek bizonyul, még fél dl-t nyugodtan adjunk hozzá. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk vékony kerek formára. A méret legyen körülbelül 30 cm. Csúsztassuk át sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük meg a paradicsomszósszal, reszeljünk rá sajtot. Szórjuk meg a rukkolával, rakjuk rá az olívabogyót, garnélát és a felcikkezett paradicsomot. Végezetül alaposan reszeljük meg parmezán sajttal.

Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Tipp: Ha nem sütjük meg a pizzatésztánk másik felét, fagyasszuk le nyugodtan. A paradicsomszósz másik felét is elrakhatjuk zárt dobozban, 5 napig is eláll a hűtőben. 

 ízelítő fotó:

_gastrobertollini_garnéláspizzanyito_

 Folyamat fotók:

_gastrobertollini_garnéláspizza1_

Rakjuk tálba a hozzávalókat, robotgéppel dolgozzuk össze és lefedve kelesszük 30 percet.

_gastrobertollini_garnéláspizza2_ (2)

Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a vajon és olívaolajon. Pároljuk magas hőmérsékleten 2 percet, lehúzva a tűzről fűszerezzük.

_gastrobertollini_garnéláspizza3_ (2)

Kelesszük a tésztánkat 30 percet, lisztezett deszkán ketté osztva formázzuk kerekre.

_gastrobertollini_garnéláspizza4_

Nyújthatjuk kézzel és vehetünk olcsó pizzasütő formát.

_gastrobertollini_garnéláspizza6_

Kenjük meg alaposan a paradicsomszósszal és reszeljük meg parmezán sajttal.

_gastrobertollini_garnéláspizza7,2_

Bőségesen rakjuk meg feltéttel, és reszeljük meg parmezán sajttal.

_gastrobertollini_záro_

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!