Kedves olvasók és barátok!
Olasz ízekre vágytok és szeretitek a tengeri herkentyűket? Tigrisgarnélás pizza, rukkolával, olívabogyóval és házi paradicsomszósszal. Egyszerű, fenséges pizza!
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rétesliszt
20 dkg finomliszt
6 ek. olívaolaj
1 csapott tk. só
2,5 dl langyos víz
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1 csomag szárított élesztő
Feltét 1 adag pizzához:
10 dkg tigris garnéla
5 dkg rukkola
6 szem olívabogyó
1 db paradicsom
1/2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. vaj
1 ek, olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
oregánó, só, bors,
Paradicsomszósz( 2 adag) :
1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
1 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
2 csipet só
Paradicsomszósz: A paradicsomot rakjuk tálba, adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan keverjük össze és rakjuk félre. Ez két db 30 cm-es pizzához elegendő szósz.
Garnéla: Aprítsuk fel a hagymát, pirítsuk meg az olvasztott vajon és olívaolajon a fokhagymával együtt. A kiolvasztott garnélát pirítsuk rajta 2 percig, húzzuk le a tűzről, sózzuk és borsozzuk, majd szórjuk meg az oregánóval.
Pizzatészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.
Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Ha a víz kevésnek bizonyul, még fél dl-t nyugodtan adjunk hozzá. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk vékony kerek formára. A méret legyen körülbelül 30 cm. Csúsztassuk át sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük meg a paradicsomszósszal, reszeljünk rá sajtot. Szórjuk meg a rukkolával, rakjuk rá az olívabogyót, garnélát és a felcikkezett paradicsomot. Végezetül alaposan reszeljük meg parmezán sajttal.
Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.
Tipp: Ha nem sütjük meg a pizzatésztánk másik felét, fagyasszuk le nyugodtan. A paradicsomszósz másik felét is elrakhatjuk zárt dobozban, 5 napig is eláll a hűtőben.
ízelítő fotó:
Folyamat fotók:
Megtaláltok a facebook-on:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: