Kedves olvasók és barátok!
Csirkemell citromhéjjal pácolva, vajon sütve, friss steak burgonyával! Így kell kezdeni a hetet 🙂
Hozzávalók:
4 főre
Citromos csirkemell:
- 40 dkg csirkemell
- 1 db citrom leve és héja
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek. vaj
- só és bors
Vajas steak burgonya:
- 1 kg burgonya
- 1 tk. őrölt fűszerpaprika
- 1 ek. vaj
- 2 ek. olívaolaj
- pár szál kakukkfű
- só és durvára darált bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a csirkemellet, rakjuk félre és készítsük el a pácot. Öntsük az olívaolajat tálba, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hámozzuk meg vékonyan a citromot, rakjuk az olajba és facsarjuk hozzá a levét. Forgassuk a pácba az egész csirkemelleket és alaposan dörzsöljük be a kezünkkel minden hol. Hűtőben pihentetjük az elkészítésig. Pár órás pácolás után szeleteljük tetszőlegesre a csirkemelleket, serpenyőben forró vajon mindkét oldalát 3 percig sütjük. Fontos hogy a hámozott citrom héjat is süssük meg a csirkemellekkel. Mellé rakhatjuk a felezett, pácban érlelt citromot. Az íze fantasztikus sütve.
Vajas steak burgonya:
Mossuk meg a burgonyát és héjastól, hideg, enyhén sós vízben főzzük meg. Amikor kész, hideg folyóvíz alatt fűtsük le. Egy magas falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakjuk bele a burgonyát. Hagyjunk benne egész darabokat, párat felezzünk és negyedeljünk el. Fűszerezzük sóval és borssal, szórjuk meg a fűszerpaprikával. Alaposan kavarjuk össze és daraboljuk rá a vajat, locsoljuk meg olívaolajjal és 200 C°-on süssük 20 percig. Tetejére szórjunk friss kakukkfüvet.Tálalásnál használjunk friss joghurtot a burgonyához.
Ízelítő fotó:
Fotók az elkészítésről:
Burgonyahámozóval szeltem le a citrom héját, egészben pácoltam be csirkemelleket. Jól bedörzsöltem és hagytam pihenni.
Megtaláltok a facebook-on:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: