Kedves olvasók és barátok!
Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a gazdag és tartalmas leveseket. Tápláló és új formában láthatjuk a tányérunkban a padlizsánt és cukkinit. A marhahúsról nem is beszélve. Felmelegíti a családot a hűvös estéken!
Hozzávalók:
- 50 dkg marha darált hús
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes padlizsán
- 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
- 10 dkg bazsalikom
- 1 szál sárgarépa
- 1kis doboz 240 grammos töltőtömegű kockázott paradicsom
- 6 evőkanál olaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 szál rozmaring
Mossuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd daraboljuk 1×1 cm-es kockákra. Hámozzuk meg a vörös- és fokhagymát, pucoljuk meg a répát és szeleteljük félkarikákra. A vöröshagymát aprítsuk kockákra és az olajon pirítsuk, majd adjuk hozzá a darált húst. Kevergetés közben aprítsuk durvára a bazsalikomot és szórjuk a darált húsra. Adjuk hozzá a rozmaringot szárastul és pároljuk tovább az összezúzott fokhagymával. Szórjuk az oregánóval és alaposan keverjük meg. Ekkor már a húsunk szaftos és várja, hogy hozzáadjuk a kockázott konzerv paradicsomot. A paradicsom lehűti majd az alapunkat, amit forraljunk újra, hogy hozzáadhassuk a zöldségeket. Kevés együttes párolás után felöntjük vízzel. Mikor felforrt, vegyük vissza a hőfokot, ízesítsük sóval és borssal. Kóstoljuk folyamatosan és ellenőrizzük, milyen állapotban vannak a zöldségek. Amikor minden puha, vegyük ki a rozmaring szárat és tálaljuk a levest.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Fotó: Csibi Szilvia, Stylig: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: