Kedves olvasók és barátok!
Egy újabb leves van terítéken. Ezt a receptet a kollégámtól kaptam , alakítottam szeretgettem és mára egy nagy kedvencé vált a munkahelyi kávézóban! Remélem ti is elkészítitek és megszeretitek. 🙂 A facebook oldalamon holnap részletes folyamat fotókkal jelentkezem!
Hozzávalók:
4 före
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szál száraz parasztkolbász
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 20 dkg burgonya
- 1 kisebb 0,5 kg-os karfiol
- 2 kanál liszt
- tej, tejszín
- 2 ek. olaj
- só ,bors
Elkészítés:
Kezdésként karikázzuk fel a kolbászt. Készítsük elő a zöldségeket, pucoljuk meg a hagymát, a répát, a petrezselyemgyökeret és a burgonyát. Alaposan mossuk meg őket. A répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük fél karikákra, a burgonyát pedig ízlés szerinti kockákra.
Pirítsuk meg a vöröshagymát az olajon, adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt és folyamatos kevergetés mellett süssük meg. Közben szeleteljük vékony karikákra a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá a zöldségekkel együtt és alaposan keverjük össze. Ezt követően engedjük fel hideg vízzel és forrás után közepes lángon főzzük tovább a levest.
Szedjük rózsáira a karfiolt, alaposan mossuk meg és a adjuk a félig megpuhult zöldségekhez. Főzzünk minden zöldséget puhára a levesben, ízesítsük sóval és borsa, majd habarjuk be.
Habarás:Két kanál lisztből és kevés tejből sűrű habarást készítünk, amit habverővel keverünk simára. Egy hőmérsékletre hozzuk a levessel, úgy, hogy két merőkanál forró levest szedünk hozzá és jól elkeverjük. Ezután a forrásban lévő leveshez öntjük és kevergetés mellet forraljuk pár percig. Lehúzzuk a tűzről és hozzá keverjük a tejszínt.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Fotó: Csibi Szilvia, Stylig: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: