Kedves olvasók és barátok!
Szerettem volna egy igazán gyors levest kitalálni! Azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melegítő hatása és csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest.
Hozzávalók:
- 400 g csicseriborsó ( lében áztatott )
- 30 dkg burgonya megtisztítva és kockára vágva
- 1/2 szál póréhagyma felkarikázva ( 15 centis darab)
- 2 gerezd fokhagyma megtisztítva és vékonyra szeletelve
- egy 2 centiméteres friss gyömbér vékonyan megpucolva és felszeletelve
- 1 evőkanál mogyoró olaj, helyettesíthető olívaolajjal
- 3 dl főző tejszín
- Tálaláshoz tejföl és petrezselyemzöld
- só és fehér bors
Elkészítés:
Lével együtt rakjuk fazékba a csicseriborsót. A levét kóstoljuk meg, mert márkánként változik, hogy milyen sós. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a vékonyra szeletelt póréhagymát, a felszeletelt fokhagymákat és felkarikázott gyömbért. Öntsük föl picivel több vízzel mint amennyi ellepi, forraljuk föl és forrástól számítva 20 perc alatt főzzük készre közepes lángon. Közeben sózzuk borsozzuk adjuk hozzá az 1 evőkanál mogyoró olajat. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről és öntsük bele a tejszínt. Turmixgépben vagy botmixerrel sima állagúra krémesítsük.
Tálalás:
Merjük a levest csészébe és kanalazzunk a tetejére tejfölt. Locsoljuk meg mogyoró olajjal és a tetejét díszítsük petrezselyemzölddel.
Tipp: Én a Lidlben vettem akciósan csicseriborsót 250 forintért. Ennél a receptnél, az előkészített 400 grammos töltőtömegnyi mennyiség a fontos.
Kommentek