GastRobertollini

Pizza Szalámival és rukkolával

Kedves olvasók és barátok!

A Nők lapja Cafén való debütálásom alkalmából itt vannak a receptek nektek is, hogy könnyen és gyorsan elkészíthessétek. 

-gastrobertollini- (18)

HOZZÁVALÓK:

20 dkg rétesliszt

20 dkg  finomliszt

6 ek. olívaolaj

1 csapott tk. só

2,5 dl langyos víz

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

1 csomag szárított élesztő

Feltét 1 adag pizzához:

7 szelet szalámi

1 db paradicsom

10 dkg félkemény sajt

2 szálpóréhagyma

2 dkg rukkola

Paradicsomszósz:

1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv

1 gerezd fokhagyma

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

2 csipet só

Szósz: A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a  fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.

Előkészületek: Szeleteljük fel a paradicsomot és a póréhagymát.A sajt felét reszeljük le, a másik felét vágjuk kockákra.

Pizza tészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk vékony kerek formára. A méret legyen körülbelül 30 cm. Csúsztassuk át sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük meg a paradicsomszósszal, szúrjuk meg a reszelt sajttal és rakjuk rá a rukkolát. Osszuk el a tetején szalámi szeletek, a paradicsomot, a póréhagymát és a kockákra vágott sajtot!

Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

Ízelítő hogy tutira elkészítsd! 🙂

_gastrobertollini_

Képek az elkészítés folyamatáról.

-gastrobertollini- (8)

Gyúrjuk alaposan össze a hozzávalókat és kelesszük 30 percig a tésztát.

_gastrobertollini_

Osszuk ketté a megkelt cipót és alaposan meglisztezett deszkán nyújtsuk kerekre

-gastrobertollini- (10)

Kenjük meg a paradicsom szósszal.

-gastrobertollini- (11)

Reszeljük meg sajttal 🙂

 

-gastrobertollini- (12)

Rakjunk rá rukkolát.

-gastrobertollini- (14)

Pakoljuk meg szalámival, kockákra vágott sajttal, a póréhagymával és paradicsom szeletekkel.

-gastrobertollini- (19)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!