Kedves olvasók és barátok!
A Nők lapja Cafén való debütálásom alkalmából itt vannak a receptek nektek is, hogy könnyen és gyorsan elkészíthessétek.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rétesliszt
20 dkg finomliszt
6 ek. olívaolaj
1 csapott tk. só
2,5 dl langyos víz
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1 csomag szárított élesztő
Feltét 1 adag pizzához:
7 szelet szalámi
1 db paradicsom
10 dkg félkemény sajt
2 szálpóréhagyma
2 dkg rukkola
Paradicsomszósz:
1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
1 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
2 csipet só
Szósz: A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.
Előkészületek: Szeleteljük fel a paradicsomot és a póréhagymát.A sajt felét reszeljük le, a másik felét vágjuk kockákra.
Pizza tészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.
Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk vékony kerek formára. A méret legyen körülbelül 30 cm. Csúsztassuk át sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük meg a paradicsomszósszal, szúrjuk meg a reszelt sajttal és rakjuk rá a rukkolát. Osszuk el a tetején szalámi szeletek, a paradicsomot, a póréhagymát és a kockákra vágott sajtot!
Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Ízelítő hogy tutira elkészítsd! 🙂
Képek az elkészítés folyamatáról.
Kommentek