Kedves olvasók és barátok!
A nagy pizza után, itt van a mozzarellás mini pizza! Pirultra olvadt mozzarellával, lédús paradicsommal és illatos mandulával. Ennél finomabb nem is kell!
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rétesliszt
20 dkg finomliszt
6 ek. olívaolaj
1 csapott tk. só
2,5 dl langyos víz
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1 csomag szárított élesztő
Feltét 16 adag mini pizzához:
2 csomag mozzarella
3 db paradicsom
2 dkg szeletelt mandula
1 csokor petrezselyem
Paradicsomszósz:
1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
1 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
2 csipet só
Szósz: A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.
Előkészületek: Szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát.
Pizza tészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.
Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk fél centiméter vastagra és egy 6 centiméteres átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki. A mini pizzalapok közepét ujjunkkal nyomkodjuk meg, kenjük meg a szósszal és helyezzük rá a feltétet. A paradicsommal kezdjük, arra egy szelet mozzarella, petrezselyem levél és végül egy csipet mandulával.
Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.
Tipp: Készítsd el Prosciutto sonkával, tonhallal vagy füstölt sajttal és leld benne örömed!
Megtaláltok a facebook-on:
https://www.facebook.com/gastrobertollini
Kommentek