GastRobertollini

Mozzarellás mini pizza

Kedves olvasók és barátok!

A nagy pizza után, itt van a mozzarellás mini pizza! Pirultra olvadt mozzarellával, lédús paradicsommal és illatos mandulával. Ennél finomabb nem is kell!

-gastrobertollini- (33)

HOZZÁVALÓK:

20 dkg rétesliszt

20 dkg  finomliszt

6 ek. olívaolaj

1 csapott tk. só

2,5 dl langyos víz

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

1 csomag szárított élesztő

Feltét 16 adag mini pizzához:

2 csomag mozzarella

3 db paradicsom

2 dkg szeletelt mandula

1 csokor petrezselyem

Paradicsomszósz:

1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv

1 gerezd fokhagyma

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

2 csipet só

Szósz: A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a  fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.

Előkészületek: Szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát.

Pizza tészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk fél centiméter vastagra és egy 6 centiméteres átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki. A mini pizzalapok közepét ujjunkkal nyomkodjuk meg, kenjük meg a szósszal és helyezzük rá a feltétet. A paradicsommal kezdjük, arra egy szelet mozzarella, petrezselyem levél és végül egy csipet mandulával.

Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Tipp: Készítsd el  Prosciutto sonkával, tonhallal vagy füstölt sajttal és leld benne örömed!

-gastrobertollini- (29)

Nem lehet abba hagyni! 🙂

 

-gastrobertollini- (32)

Ízelítő 🙂

 

 

-gastrobertollini- (15)

Nyújtsuk fél centis vastagságúra. Szaggassuk ki és a közepét ujjunkkal mélyítsük be.

_gastroberollini_

Kenjük meg a házi paradicsom szószunkkal, rakjuk rá a paradicsomot és a mozzarellát. Szeljük a tetejére a mozzarellát , szeletelt mandulával hintsük meg és petrezselyemmel díszítsük.

-gastrobertollini- (30)

Fogyasszuk jó étvággyal! 🙂

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

 

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!