Kedves olvasók és barátok!
Mindig nagy gondban vagyok, hogyan is ajánljak egy receptet! A képek beszéljenek önmagukért, mindenki lépjen a tettek mezejére és süssön pizzát.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rétesliszt
20 dkg finomliszt
6 ek. olívaolaj
1 csapott tk. só
2,5 dl langyos víz
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1 csomag szárított élesztő
Feltét 1 adag pizzához:
15 dkg csirkemell sonka
3 db paradicsom
10 dkg félkemény sajt
Paradicsomszósz:
1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv
1 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
2 csipet só
Szósz: A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.
Előkészületek: Szeleteljük fel a paradicsomot és a póréhagymát.A sajtot reszeljük le, a sonkaszeleteket felezzük meg.
Pizza tészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.
Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk fél centiméter vastag téglalap alakú formára. Késsel szeleteljük 5 centiméter vastag szalagokra. Kenjük meg őket alaposan pizza szósszal és reszeljük meg vastagon sajttal. Osszuk el rajta a sonkát és a felszeletelt paradicsomot ízlés szerint. Újra reszeljük meg sajttal és mehet a sütőbe.
Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.
Tipp: Szórd meg olívabogyóval, készítsd szalámival, vagy baconnel.
Íme az ízelítő:
Megtaláltok a facebook-on:
Kommentek