GastRobertollini

Csirkemellsonkás pizza hasé

Kedves olvasók és barátok!

Mindig nagy gondban vagyok, hogyan is ajánljak egy receptet!  A képek beszéljenek önmagukért, mindenki lépjen a tettek mezejére és süssön pizzát.

-gastrobertollininyito-

HOZZÁVALÓK:

20 dkg rétesliszt

20 dkg  finomliszt

6 ek. olívaolaj

1 csapott tk. só

2,5 dl langyos víz

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

1 csomag szárított élesztő

Feltét 1 adag pizzához:

15 dkg csirkemell sonka

3 db paradicsom

10 dkg félkemény sajt

Paradicsomszósz:

1 doboz (240 g-os töltőtömegű) hámozott, kockázott paradicsomkonzerv

1 gerezd fokhagyma

1 tk. oregánó

1 tk. bazsalikom

2 csipet só

Szósz: A konzerv paradicsomot rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a fűszereket, a  fokhagymát és a 2 csipet sót. Alaposan turmixoljuk össze és rakjuk félre. Ez kettő darab 30 cm-es pizzához elegendő szósz.

Előkészületek: Szeleteljük fel a paradicsomot és a póréhagymát.A sajtot reszeljük le, a sonkaszeleteket felezzük meg.

Pizza tészta: Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet, a sót és a szárított élesztőt. Keverjük össze és adjuk hozzá a 2 – 2,5 dl langyos vizet, a 6 ek. olívaolajat, a csapott tk. sót, a szárított bazsalikomot és oregánót.

Használjunk robotgépet, és a dagasztó száraival keverjük össze alaposan. Ha ezzel végeztünk, kézzel gyúrjuk a tálban kerek cipó formára, az alját és a tetejét lisztezzük meg és fedjük le fóliával. Hagyjuk 30 percet kelni, majd rakjuk alaposan meglisztezett deszkára és osszuk ketté. Nyújtsuk fél centiméter vastag téglalap alakú formára. Késsel szeleteljük 5 centiméter vastag szalagokra. Kenjük meg őket alaposan pizza szósszal és reszeljük meg vastagon sajttal. Osszuk el rajta a sonkát és a felszeletelt paradicsomot ízlés szerint. Újra reszeljük meg sajttal és mehet a sütőbe.

Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Tipp: Szórd meg olívabogyóval, készítsd szalámival, vagy baconnel.

Íme az ízelítő:

-gastrobertollininyitó2-

Megtaláltok a facebook-on:

https://www.facebook.com/gastrobertollini

-gastrobertollininyitó3-

Nyújtsuk fél centiméter vastag téglalap alakú formára. Késsel szeleteljük 5 centiméter vastag szalagokra.

-gastrobertollininyito4-

Kenjük meg őket alaposan pizza szósszal és reszeljük meg vastagon sajttal. Osszuk el rajta a sonkát és a felszeletelt paradicsomot ízlés szerint.

-gastrobertollininyitp55-

A titok, a vékonyra szeletelt paradicsom.

-gastrobertollininyito66-

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!