GastRobertollini

Gyümölcsös torta

Kedves olvasók és barátok!

Íme egy könnyed és finom torta recept, sok-sok gyümölccsel.

-gastrobertollini-

Köszönet: Édes Álmok Süti Dekor és Home Designe

https://www.facebook.com/edesalmok?fref=ts

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1  teáskanál sütőpor

Krém:

  • 500 g mascarpone sajt
  • 15 dkg zsírszegény túró
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 csipet só
  • 15 dkg eper
  • 15 dkg kék áfonya
  • 15 dkg fekete szeder
  • 10 dkg málna a díszítéshez

Piskóta:

Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport. Keverjük alaposan össze,majd válaszuk ketté a tojásokat. Adjuk a fehérjéhez a porcukrot és verjük kemény habbá. Kanalazzuk  a sárgájához a vanília kivonatot és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk bele. Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 190 C-°ra előmelegített sütőben 35 percet sütjük.

Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni, szeleteljük három részre.

Alapkrém elkészítése:

Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, túrót, joghurtot és porcukrot. Ízesítsük egy csipet sóval és 2 teáskanál vanília kivonattal. Keverjük alaposan össze és osszuk három részre.

A három ízű krém:

 

Mossuk meg a gyümölcsöket, és mindegyiknek rakjuk a krémekkel teli tálakba a negyedét. Villával törjük össze a tálakban a gyümölcsöket és alaposan keverjük össze a krémmel.

A felszeletelt piskóta alsó lapját kenjük meg vastagon a krémek valamelyikével. Én az fekete szederrel kezdtem. Szórjuk meg egész gyümölcsökkel a krémet és hagyjunk a tetejére pár szem gyümölcsöt. Helyezzük rá a második lapot és kenjük meg a következő réteg gyümölcsös krémmel. Nekem az eper, amiből párat felnegyedelve szórok a krémre. Párdarabot felszelek karikára díszítésnek  az oldalára, párat egészben hagyok a tetejére. A piskótalap utolsó, felső korongját a tortánkra helyezzük. Tetejét megkenjük az utolsó réteg krémmel, ami nálam az kék áfonya. A tetejét pedig meg díszítjük mind a három fajta gyümölccsel és a málnával. Hűtőben hűtsük le egy órára a végén pedig lakomázunk! 🙂

Tipp: Készítsd, csak túróból a tölteléket, úgy is nagyon fantasztikus a recept! ( 500 g túróra lesz szükség)

ízelítő:

-gastrobertollini- blog-2-

 

_gastrobertollini-

GastRobertollini

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!