Kedves olvasók és barátok!
Íme egy könnyed és finom torta recept, sok-sok gyümölccsel.
Köszönet: Édes Álmok Süti Dekor és Home Designe
https://www.facebook.com/edesalmok?fref=ts
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 7 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 500 g mascarpone sajt
- 15 dkg zsírszegény túró
- 2 tk. vanília kivonat
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 csipet só
- 15 dkg eper
- 15 dkg kék áfonya
- 15 dkg fekete szeder
- 10 dkg málna a díszítéshez
Piskóta:
Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport. Keverjük alaposan össze,majd válaszuk ketté a tojásokat. Adjuk a fehérjéhez a porcukrot és verjük kemény habbá. Kanalazzuk a sárgájához a vanília kivonatot és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk bele. Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 190 C-°ra előmelegített sütőben 35 percet sütjük.
Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni, szeleteljük három részre.
Alapkrém elkészítése:
Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, túrót, joghurtot és porcukrot. Ízesítsük egy csipet sóval és 2 teáskanál vanília kivonattal. Keverjük alaposan össze és osszuk három részre.
A három ízű krém:
Mossuk meg a gyümölcsöket, és mindegyiknek rakjuk a krémekkel teli tálakba a negyedét. Villával törjük össze a tálakban a gyümölcsöket és alaposan keverjük össze a krémmel.
A felszeletelt piskóta alsó lapját kenjük meg vastagon a krémek valamelyikével. Én az fekete szederrel kezdtem. Szórjuk meg egész gyümölcsökkel a krémet és hagyjunk a tetejére pár szem gyümölcsöt. Helyezzük rá a második lapot és kenjük meg a következő réteg gyümölcsös krémmel. Nekem az eper, amiből párat felnegyedelve szórok a krémre. Párdarabot felszelek karikára díszítésnek az oldalára, párat egészben hagyok a tetejére. A piskótalap utolsó, felső korongját a tortánkra helyezzük. Tetejét megkenjük az utolsó réteg krémmel, ami nálam az kék áfonya. A tetejét pedig meg díszítjük mind a három fajta gyümölccsel és a málnával. Hűtőben hűtsük le egy órára a végén pedig lakomázunk! 🙂
Tipp: Készítsd, csak túróból a tölteléket, úgy is nagyon fantasztikus a recept! ( 500 g túróra lesz szükség)
ízelítő:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: