GastRobertollini

Aszalt édes paradicsomos-limeos keksz

Kedves olvasók és barátok!

Ha különlegességre vágytok akkor most itt egy fantasztikus keksz recept. Kipróbált, gyors és finom!  🙂

-gastrobertollini-blog- (19)

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 20 dkg teavaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 db lime reszelt héja
  • 10 dkg aszalt édes paradicsom

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, az egyik lime reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.  Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Mindegyik közepébe nyomjunk két szem aszalt paradicsomot és a tetejüket reszeljük meg a másik lime héjával. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban.  Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.

Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.

-gastrobertollini-blog-)

Ízelítő.

-gastrobertollini-blog- (22)

Könnyed és különleges!

-gastrobertollini-blog-) (2)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!