GastRobertollini

Mandulás és pekándiós narancsos keksz

  Kedves olvasók és barátok!

Mandula és pekándió! Én nagyon szeretem és akik eddig kóstolták nem csalódtak benne! 🙂

-gastrobertollini-blog- (17)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 20 dkg teavaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg pekándió
  • 5 dkg mandula

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk.  Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ujjainkkal lapítsuk kicsit szét, majd  ízlés szerinti mennyiségben osszuk el a pekándiót és a mandulát a kekszalapba nyomkodva. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban.  Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.

Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.

Ízelítő:

-gastrobertollini-blog- (14)

Formáld ízlésed szerint, süsd simán csokival, kombináld a kedvenc aszalt gyümölcseiddel!

-gastrobertollini-blog- (13)Én karácsonykor ilyen sütit szoktam ajándékozni a barátaimnak, fahéjjal megfűszerezve! Személyes és finom ajándék!

-gastrobertollini-blog- (16)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!