Kedves olvasók és barátok!
Mandula és pekándió! Én nagyon szeretem és akik eddig kóstolták nem csalódtak benne! 🙂
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 14 dkg porcukor
- 1 csomag vanília cukor
- 20 dkg teavaj
- 2 db tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 db narancs reszelt héja
- 5 dkg pekándió
- 5 dkg mandula
Elkészítés:
A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a narancs reszelt héját, valamint a vanília cukrot. Robotgéppel habosra keverjük, egy csipet sót adunk hozzá. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral, majd kanállal a masszához keverjük és ezzel el is készült a keksz alapunk. Habzsákba töltjük és nagyobb méretű diónyi gombócokat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Ujjainkkal lapítsuk kicsit szét, majd ízlés szerinti mennyiségben osszuk el a pekándiót és a mandulát a kekszalapba nyomkodva. Hagyjunk 4 centimétert a sütik között a sütőpapíron, inkább süssük meg két adagban. Ez a mennyiség 20-22 darab kekszre elegendő.
Előmelegített 175 fokos légkeverés funkcióval 12 percig sütjük.
Ízelítő:
Formáld ízlésed szerint, süsd simán csokival, kombináld a kedvenc aszalt gyümölcseiddel!
Én karácsonykor ilyen sütit szoktam ajándékozni a barátaimnak, fahéjjal megfűszerezve! Személyes és finom ajándék!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: