GastRobertollini

Paprikakrémleves Avokádóval

Kedves Olvasók és barátok!

Még olcsó a kaliforniai paprika és levest is lehet belőle csinálni. Nagyon finom, merjetek bátrak lenni! 🙂

_gastrobertollini- (1)

Hozzávalók: 

  • 6 db piros kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 fej vörös hagyma apróra vágva
  • 4 kanál olivaolaj
  • 1 db avokádó
  • 1 citrom leve
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 db zöldségleves kocka
  • só, bors

 

Avokádó krém:

Az avokádóból távolítsuk el a magot, húsát kanalazzuk egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, majd villával alaposan törjük össze. Adjuk hozzá a citromlevet és a tejfölt, keverjük jól össze és tálalásig rakjuk hűtőbe.

Leves:

Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olajon a fokhagymával. A paprikákat mossuk meg és a torzsát eltávolítva vágjuk apró kockákra, majd a hagymához adva pároljuk puhára. Sózzuk és borsozzuk meg. Ezt követően fölengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrás után hozzá adjuk a leves kockát, majd újra megkóstoljuk és 20 perc alatt készre főzzük. Ezek után turmixban krémesítjük a tejszínnel. Tálaláskor a meleg levesbe merjünk egy kanál hideg avokádókrémet.

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, Recept: Rostás Róbert. Megjelent a Nők lapja Magazin családban.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!