GastRobertollini

Sütőtökkrémleves – tejszínes mini scampival

Kedves olvasók és barátok!

Itt a sütőtök szezon. 🙂  Készítettem nektek sütőtök krémlevest egy kis csavarral, liszt nélkül sűrítve, gyorsan és egyszerűen. Meg koronáztam egy rozmaringos olajban pirított tejszínes mini scampival.

_gastrobertollini_ (1)

Hozzávalók:
  • 1 kg sütőtök
  • 40 dkg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg mini scampi
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 szál rozmaring
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
Elkészítés:

Tisztítsuk meg a hagymát, a sütőtököt és a burgonyát! Alaposan mossuk meg és daraboljuk a sütőtököt egyforma kockákra, majd rakjuk föl főni, annyi vízben amennyi ellepi. Amíg a levesünk a tűzhelyen fő, vágjuk apróra a vöröshagymát és a burgonyát.

Amikor forrni kezd, kevés hab képződik a tetején, amit folyamatosan szedjünk le.Forrástól számítva körülbelül 15 percet főzzük és ekkor adjuk hozzá a hagymát, a zúzott fokhagymát, a vajat és a burgonyát. Közben előízesítjük kevés sóval és borssal, valamint a kettő darab leveskockával. Ezek után hagyjuk felforrni és mindent puhára főzünk negyed óra alatt!
Ezt követően befejezzük az ízesítést ízlésünk szerint, hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat. Majd botmixerrel krémesre daráljuk, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet és hozzá keverünk 1 deciliter a tejszínt. Tálalásig fedjük le !

Valószínűleg a mini scampit fagyasztva fogjuk megvásárolni, ezért érdemes a leves elkészítése előtt egy tálban hagyni magától kiolvadni!

Kezdjük azzal, hogy serpenyőben hevítsünk két kanál olívaolajat és rakjuk bele a rozmaring szárat. Hagyjuk, hogy az olajban kissé kiolvadjanak az ízanyagok! Öntsük le a scampi-ról a kiolvadt levet és adjuk a rozmaringos olajhoz. Hirtelen süssük 2-3 percig és öntsük hozzá a maradék  tejszínt. Kezdjük el forralni és közben sózzuk-borsozzuk. Szedjük ki a rozmaring szárat és forraljuk újra 2-3 percig. Az így elkészített scampi tálaláskor kerül a leves tetejére.
Nem minden napi kombináció de nagyon hatásos! Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, recept: Rostás Róbert.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!