GastRobertollini

Zöldborsókrémleves rokfort habbal

Kedves olvasók és barátok!

Különleges ízélményt nyújtó recepttel szolgálok most nektek! Kipróbált, sokszor tesztelt és sokaknak nagy kedvencévé vált ez a leves. 🙂

_gastrobertollini_ (3)

 

Hozzávalók:
  • 1 kg zöldborsó
  • 40 dkg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg rokfort sajt
  • só, bors

A megtisztított vöröshagymát vágjuk apró kockákra és kezdjük el olajon pirítani. Közben folyamatosan adagoljuk a hozzávalókat. A fokhagyma-gerezdeket  a kés lapjával zúzzuk össze és adjuk a hagymához, majd hagyjuk pirulni, hogy az illóolajok kiszabaduljanak. Ezek után jöhet a zöldborsó, amit jól keverjünk el és fedjük le, hogy párolódjon. Közben kevergessük és pároljuk 10 percig.

Utána öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és amikor felforrt, adjuk hozzá a megtisztított, kockákra vágott burgonyát. Ezt követően lassú tűzön főzzünk mindent puhára 15-20 perc alatt. Közben fejezzük be az ízesítést is sóval és borssal. Ezek után botmixerrel alaposan pépesítsük le, közben adjuk hozzá a tejet. A borsó héját alaposan meg kell dolgozni, hogy a levesünk krémes állagot kapjon. Kapcsoljuk le a tűzhelyet alatta és adjunk hozzá 1,5 dl tejszínt, majd dolgozzuk el a botmixerrel. Most jön a montírozás.  A tűzről levett levesünk tetejére vaj darabokat rakunk, hogy ne bőrösödjön meg és lefedjük a tálalásig!

Készítsük el a rokfort habot egyszerűen és könnyedén!

A botmixer hosszú tál részébe morzsoljuk bele a rokfort sajtot és öntsük hozzá a maradék 1 dl tejszínt és egy csipetnyi durvára darált borsot. Majd a botmixerrel dolgozzuk krémes habbá 2-3 perc alatt és rakjuk hűtőbe 30 percre.

Tálaláskor kanalazzuk a habot a leves tetejére és élvezzük a mennyei ízeket! Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, recept: Rostás Róbert.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!