Kedves olvasók és barátok!
Különleges ízélményt nyújtó recepttel szolgálok most nektek! Kipróbált, sokszor tesztelt és sokaknak nagy kedvencévé vált ez a leves. 🙂
- 1 kg zöldborsó
- 40 dkg burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 6 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 15 dkg rokfort sajt
- só, bors
A megtisztított vöröshagymát vágjuk apró kockákra és kezdjük el olajon pirítani. Közben folyamatosan adagoljuk a hozzávalókat. A fokhagyma-gerezdeket a kés lapjával zúzzuk össze és adjuk a hagymához, majd hagyjuk pirulni, hogy az illóolajok kiszabaduljanak. Ezek után jöhet a zöldborsó, amit jól keverjünk el és fedjük le, hogy párolódjon. Közben kevergessük és pároljuk 10 percig.
Készítsük el a rokfort habot egyszerűen és könnyedén!
Tálaláskor kanalazzuk a habot a leves tetejére és élvezzük a mennyei ízeket! Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!
Fotó: Csibi Szilvia, Styling: Kapolka Ágnes, recept: Rostás Róbert.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: