Kedves olvasókés barátok!
Igazi finomság ez a szilvás morzsatorta! A tészta fahéjas és citrusos illata elvarázsol majd minket miközben sül a süti. Az első szelet legyen a miénk, mert megérdemeljük! 🙂
Hozzávalók:
a morzsatésztához:
- 30 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk. fahéj
- 1 db tojás
- 5 dkg őrölt vagy durvára tört mandula
Töltelék:
- 50 dkg szilva megfelezve és kimagozva
- 2,5 dkg cukor
- 1 citrom leve
- ½ ek liszt
Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. A kimagozott, felezett szilvát szórjuk meg a cukorral és facsarjuk rá a citrom levét. Szórjuk meg lisztel és rakjuk félre.
Rakjuk tálba a vajat, cukrot, fahéjat, tojást, és a citromhéjat. Gépi habverővel alaposan habosítsuk fel, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk morzsává magas fokozaton. A tészta több mint felét gyúrjuk össze és béleljük ki vele a tortaformát. Szórjuk meg az őrölt mandulával, rakjuk bele az ízesített szilvát, a maradék morzsát pedig osszuk el a tetején.
Süssük 40-50 percig 200 C fokon.
Köszönet : Édes Álmok süti dekor & home designe : http://www.edesalmok.hu/
Rakjuk tálba a vajat, cukrot, fahéjat, tojást, és a citromhéjat. Gépi habverővel alaposan habosítsuk fel, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk morzsává magas fokozaton.
A tészta több mint felét gyúrjuk össze és béleljük ki vele a tortaformát. Szórjuk meg az őrölt mandulával.
A kimagozott, felezett szilvát szórjuk meg a cukorral és facsarjuk rá a citrom levét. Szórjuk meg lisztel és rakjuk félre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: