GastRobertollini

Szilvás morzsatorta

Kedves olvasókés barátok!

Igazi finomság ez a szilvás morzsatorta! A tészta fahéjas és citrusos illata elvarázsol majd minket miközben sül a süti. Az első szelet legyen a miénk, mert megérdemeljük! 🙂

_gastrobertollini_s_ (11)

Hozzávalók:

 a morzsatésztához:

  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk. fahéj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg őrölt vagy durvára tört mandula

Töltelék:

  • 50 dkg szilva megfelezve és kimagozva
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • ½ ek liszt

 

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra. A kimagozott, felezett szilvát szórjuk meg a cukorral és facsarjuk rá a citrom levét. Szórjuk meg lisztel és rakjuk félre.

Rakjuk tálba a vajat, cukrot, fahéjat, tojást, és a citromhéjat. Gépi habverővel alaposan habosítsuk fel, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk morzsává magas fokozaton. A tészta több mint felét gyúrjuk össze és béleljük ki vele a tortaformát. Szórjuk meg az őrölt mandulával, rakjuk bele az ízesített szilvát, a maradék morzsát pedig osszuk el a tetején.

Süssük 40-50 percig 200 C fokon.

Köszönet : Édes Álmok süti dekor & home designe : http://www.edesalmok.hu/

Rakjuk tálba a vajat, cukrot, fahéjat, tojást, és a citromhéjat. Gépi habverővel alaposan habosítsuk fel, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk morzsává magas fokozaton.

A géppel dolgozzuk meg rendesen az alap tésztánkat, lényeges hogy egy magas falú tálat válasszunk.

_gastrobertollini__s_ (2)

A tészta több mint felét gyúrjuk össze és béleljük ki vele a tortaformát. Szórjuk meg az őrölt mandulával.

_gastrobertollini_s_ (2)

A kimagozott, felezett szilvát szórjuk meg a cukorral és facsarjuk rá a citrom levét. Szórjuk meg lisztel és rakjuk félre.

_gastrobertollini_s_ (3)

Rakjuk a tésztára a cukrozott szilvát, és morzsoljuk a tetejére a maradék tésztát.

_gastrobertollini_s_ (4)

Süssük 40-50 percig 200 C fokon.

_gastrobertollini_s_ (5)

_gastrobertollini_s_ (16)

Egyszerű és pillanatok alatt összeállítható.

_gastrobertollini_s_ (23)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!