GastRobertollini

Karamellás-diós kosár és csokis-fahéjas kosár

Kedves olvasók és barátok!

Lepjük meg magunkat ezekkel a finomságokkal! Mindig jó ha van otthon egy kis házi süti, mindig szebbé teszi a napot. 🙂

_gastrobertollini_nyito_ (2)

 

Hozzávalók

 

A tésztához:
• 38 dkg búzaliszt
• 25 dkg vaj
• 12 dkg porcukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 2 db tojássárgája
• 1 db citrom reszelt héja

A karamellkrémhez:
• 20 dkg vaj
• 2,5 dl zsíros tejszín
• 5 dkg vaj
• 5 dkg dió

A csokikrémhez:
• 2,5 dl tejszín
• 20 dkg étcsokoládé
• 1 csipet só
• 1 tk őrölt fahéj

A tészta:
Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, rakjuk lisztezett deszkára, nyújtsuk fél centisre és szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval. Béleljünk ki egy 12 db-os muffin formát a kiszaggatott tésztákkal, villával szurkáljuk meg és 200 C fokon süssük 15-20 perc alatt aranybarnára. A maradék tésztát a következő körben süssük ki.

A karamellkrém:
Olvasszuk meg a cukrot forró serpenyőben, amikor aranybarna lett, öntsük fel a tejszínnel. Vegyük közepes lángra, és folyamatosan kevergetve forraljuk 10 percig. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a durvára tört diót. Kevergetve hűtsük langyosra, majd töltsük meg vele a kész kosarakat.

A csokikrém:
Forraljuk fel a tejszínt, húzzuk le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Kavarjuk fényesre habverővel, adjunk hozzá egy csipet sót és a fahéjat. Langyosra hűlve töltsük a kosárkákba.

_gastrobertollini_ nyitó_

Köszönet : Édes Álmok süti dekor & home designe : http://www.edesalmok.hu/

_gastrobertollini_ (25)

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá, rakjuk lisztezett deszkára, nyújtsuk fél centisre.

_gastrobertollini_ (26)

Szaggassuk ki 6 cm-es szaggatóval.

_gastrobertollini_ (31)

Béleljünk ki egy 12 db-os muffin formát a kiszaggatott tésztákkal, villával szurkáljuk meg és 200 C fokon süssük 15-20 perc alatt aranybarnára.

_gastrobertollini_ (34)

Olvasszuk meg a cukrot forró serpenyőben, amikor aranybarna lett, öntsük fel a tejszínnel. Vegyük közepes lángra, és folyamatosan kevergetve forraljuk 10 percig. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a durvára tört diót. Kevergetve hűtsük langyosra, majd töltsük meg vele a kész kosarakat.

-gastrobertollini-

Forraljuk fel a tejszínt, húzzuk le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Kavarjuk fényesre habverővel, adjunk hozzá egy csipet sót és a fahéjat. Langyosra hűlve töltsük a kosárkákba.

_gastrobertollini_ nyito_

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!