GastRobertollini

Karamell almás pite

Kedves olvasók és barátok!

Íme egy álom süti! Én már tudom mivel várom a barátaimat. 🙂 A sok koktél mellé dukál majd valami nasi! 🙂

_gastrobertollini_nyito2_

Hozzávalók

A tésztához:

  • 38 dkg búzaliszt
  • 25 dkg vaj
    12 dkg porcukor
    1 cs vaníliás cukor
    2 db tojássárgája
    1 db citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 50 dkg alma
  • 3 ek, kristály cukor
  • 1 db citrom kifacsart leve

Töltelék elkészítése:

Hámozzuk meg az almákat és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk cikkekre és rakjuk félre. Forró serpenyőben olvasszunk meg 2 evőkanál kristálycukrot. Ne kavarjuk meg! Amint meg olvadt és már arany barna, rakjuk rá a felcikkezett almákat és kevergetve pároljuk 3 percet. Közben facsarjuk rá a citrom levét. Amikor készen vagyunk rakjuk félre hűlni.

A tészta:

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet. Kézzel gyúrjuk cipóvá és alaposan meglisztezett deszkán gyúrjuk át. A tészta 3/4 részét rakjuk egy 24 cm-es átmérőjű pite formába, kézzel lapítsuk a formába és béleljük ki vele egyenletesen. Ügyeljünk hogy a tészta a forma szélét is kitöltse, a maradékot vágjuk le a széléről. A durvára tört, vagy darát dió felével szórjuk meg a tésztát és halmozzuk rá a langyosra hűlt gyümölcsöt. Igazítsuk el a gyümölcsöket tetszőlegesen és utána készítsük el a tetejére a szalagokat. Választhatjuk azt ahogyan én készítettem, vékonyra nyújtottam a tésztát és 1,5 cm-es szalagokat vágtam belőle. (Az egyszerűbb módszer ha hosszú csíkra sodorjuk a tésztát, ezt még akár egymás alá is fűzhetjük, hogy a piténk szebb legyen.) Végezetül a maradék diót keverjük össze a maradék 1 kanál kristálycukorral és szórjuk a pite tetejére.

190 fokon, légkeverés funkción süssük 45-50 percig. nekem régi villany sütőm van és kellet az 50 perc.

Tipp: Ha nincs formád, készítsd el tepsiben. 🙂

Ízelítő:

_gastrobertollini_nyito_ (3)

_gastrobertollini_blog_ (14)

elkészítés:

_gastrobertollini_blog_ (6)

Forró serpenyőben olvasszunk meg 2 evőkanál kristálycukrot. Ne kavarjuk meg!

_gastrobertollini_blog_ (7)

Amint meg olvadt és már arany barna, rakjuk rá a felcikkezett almákat és kevergetve pároljuk 3 percet. Közben facsarjuk rá a citrom levét. Amikor készen vagyunk rakjuk félre hűlni.

_gastrobertollini_blog_ (4)

Rakjuk tálba a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a citrom reszelt héját. Gépi habverővel habosítsuk fel és adagoljuk hozzá a lisztet.

_gastrobertollini_blog_ (8)

Kézzel gyúrjuk cipóvá és alaposan meglisztezett deszkán gyúrjuk át.

_gastrobertollini_blog_ (9)

A tészta 3/4 részét rakjuk egy 24 cm-es átmérőjű pite formába, kézzel lapítsuk a formába és béleljük ki vele egyenletesen. Ügyeljünk hogy a tészta a forma szélét is kitöltse, a maradékot vágjuk le a széléről. A durvára tört, vagy darát dió felével szórjuk meg a tésztát.

_gastrobertollini_blog_ (10)

Halmozzuk rá a langyosra hűlt gyümölcsöt és igazítsuk el rajta tetszőlegesen.

_gastrobertollini_blog_ (11)

Választhatjuk azt ahogyan én készítettem, vékonyra nyújtottam a tésztát és 1,5 cm-es szalagokat vágtam belőle. (Az egyszerűbb módszer ha hosszú csíkra sodorjuk a tésztát, ezt még akár egymás alá is fűzhetjük, hogy a piténk szebb legyen.) Végezetül a maradék diót keverjük össze a maradék 1 kanál kristálycukorral és szórjuk a pite tetejére. 190 fokon, légkeverés funkción süssük 45-50 percig. nekem régi villany sütőm van és kellet az 50 perc.

_gastrobertollini_blog_ (12)

Nagyon finom 🙂 teszteltem sok jó baráton.

_gastrobertollini_ (124)

mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

_gastrobertollini_blog_ (12)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!