Kedves olvasók és barátok!
Sokat gondolkodtok mi legyen a vacsora? Kevés idő ráfordításával készíthettek most finom vacsit csak pár alapanyagból! Mustáros-fokhagymás pácban érlelt csirke, sütőben sült roppanós és szaftos burgonyával.
Hozzávalók 4 személyre:
Mustáros csirke:
- 40 dkg csirkemell
- 2 db piros húsú kaliforniai paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 evőkanál mustár ( lehet magos is)
- 0,5 dl olaj
Tepsis krumpli:
- 60 dkg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 1 teáskanál őrölt piros paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
- só és bors
Kezdjük a tepsis burgonyával:
Melegítsük a sütőt 190 °C -ra. Mossuk meg a burgonyát, szeleteljük fél centiméteres szeletekre és rakjuk a tepsibe. Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és öntsük a burgonyára. Sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a paprikával és hozzá adjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Alaposan összekeverjük és tetejét meghintjük az apróra fel vágott petrezselyemmel. Alufóliával lefedve süssük 40 percet 190 °C -on, majd 10 percet fólia nélkül pirítsuk ropogósra.
Mustáros csirke:
Készítsünk pácot a mustárból, az olajból és a le reszelt fokhagymából. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Szeleteljük fel a csirkemelleket és vágjuk fel ceruza vastagságú csíkokra. Rakjuk a pácba és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten 30 percet.
Pucoljuk meg a hagymást és mossuk meg a paprikákat. A hagymát karikázzuk fel, a paprikákat vágjuk ketté és távolítsuk el a magházukat majd vágjuk csíkokra. Melegítsünk fel 4 evőkanál olajat és pirítsuk benne 4 percet a paprikát és a hagymát egyszerre. Vegyük közepes lángra a tűzhelyet és adjuk hozzá a bepácolt csirkemellet. Pirítsuk 8-10 perc alatt készre és tálaljuk a frissen megsült burgonyával.
Ízelítő:
Segítség az elkészítésben:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: