GastRobertollini

Mustáros csirke, héjéban sült tepsis burgonyával

Kedves olvasók és barátok!

Sokat gondolkodtok mi legyen a vacsora? Kevés idő ráfordításával készíthettek most finom vacsit csak pár alapanyagból! Mustáros-fokhagymás pácban  érlelt csirke, sütőben sült roppanós és szaftos burgonyával.

_gastrobertollini_ blog_

Hozzávalók 4 személyre:

Mustáros csirke:

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 db piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 evőkanál mustár ( lehet magos is)
  • 0,5 dl olaj

Tepsis krumpli:

  • 60 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 teáskanál őrölt piros paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • só és bors

Kezdjük a tepsis burgonyával:

 Melegítsük a sütőt 190 °C -ra. Mossuk meg a burgonyát, szeleteljük fél centiméteres szeletekre és rakjuk a tepsibe. Olvasszuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és öntsük a burgonyára. Sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a paprikával és hozzá adjuk  a szeletekre vágott fokhagymát. Alaposan összekeverjük és tetejét meghintjük az apróra fel vágott petrezselyemmel. Alufóliával lefedve süssük 40 percet 190 °C -on, majd 10 percet fólia nélkül pirítsuk ropogósra.

Mustáros csirke:

Készítsünk pácot a mustárból, az olajból és a le reszelt fokhagymából. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Szeleteljük fel a csirkemelleket és vágjuk fel ceruza vastagságú csíkokra. Rakjuk a pácba és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten 30 percet.

Pucoljuk meg a hagymást és mossuk meg a paprikákat. A hagymát karikázzuk fel, a paprikákat vágjuk ketté és távolítsuk el a magházukat majd vágjuk csíkokra. Melegítsünk fel 4 evőkanál olajat és pirítsuk benne 4 percet a paprikát és a hagymát egyszerre. Vegyük közepes lángra a tűzhelyet és adjuk hozzá a bepácolt csirkemellet. Pirítsuk 8-10 perc alatt készre és tálaljuk a frissen megsült burgonyával.

Ízelítő:

_gastrobertollini_blog_ (3)

GastRobertollini

_gastrobertollini_ blog_ (2)

Könnyen és gyorsan 🙂

Segítség az elkészítésben:

_gastrobertollini_ (92)

Mossuk meg a burgonyát, szeleteljük fél centiméteres szeletekre és rakjuk a tepsibe. Olvassuk meg a vajat mikrohullámú sütőben és öntsük a burgonyára. Sózzuk és borsozzuk, meg szórjuk a paprikával és hozzá adjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Alaposan összekeverjük és megszórjuk az apróra fel vágott petrezselyemmel. Alufóliával lefedve süssük 40 percet 190 °C -on, majd 10 percet fólia nélkül pirítsuk ropogósra.

_gastrobertollini_ (153)

A hagymát karikázzuk fel, a paprikákat vágjuk ketté és távolítsuk el a magházukat majd vágjuk csíkokra.

_gastrobertollini_ (157)

Melegítsünk fel 4 evőkanál olajat és pirítsuk benne 4 percet a paprikát és a hagymát egyszerre. Vegyük közepes lángra a tűzhelyet és adjuk hozzá a bepácolt csirkemellet. Pirítsuk 8-10 perc alatt készre és tálaljuk a frissen megsült burgonyával.

_gastrobertollini_blog_ (16)

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!