Kedves olvasók és barátok!
Nagyon szeretem a leveseket. A munkahelyemen minden nap készítek és ebben hideg időben szeretem tartalmas levesekkel meglepni a vendégeket. Ti is lepjétek meg magatokat és a családot egy finom és jótékony meleg levessel.
Külön köszönet Dombóvári Judit barátomnak, aki ezeket a remek fotókat készítette. Egész héten az Ő remekműveit csodálhatjuk.
Látogassatok el Judit weboldalára:
http://www.juditdombovari.com/
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkecomb
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 4 db közepes burgonya
- 2 db kisebb fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl főző tejszín
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 1 csapott evőkanál liszt
- ízlés szerint egész bors és só
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük karikára. A burgonyákat felezzük meg, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre és a lila hagymát cikkezzük fel. Mossuk meg a csirkecombokat és ha szükséges tisztítsuk meg a maradék pihéktől. Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot és pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig.
Vigyázzunk, mert a zsír serceg és kicsaphat, ezért miközben pirítjuk fedjük le és mielőtt a másik oldalára fordítjuk a combokat húzzuk le a tűzről.
Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.
Fotók: Dombóvári Judit

Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot és pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: