GastRobertollini

Tárkonyos csirkeraguleves

Kedves olvasók és barátok!

Nagyon szeretem a leveseket. A munkahelyemen minden nap készítek és ebben hideg időben szeretem tartalmas levesekkel meglepni a vendégeket. Ti is lepjétek meg magatokat és a családot egy finom és jótékony meleg levessel.

Külön köszönet Dombóvári Judit barátomnak, aki ezeket a remek fotókat készítette. Egész héten az Ő remekműveit csodálhatjuk.

Látogassatok el Judit weboldalára:

 http://www.juditdombovari.com/

_gastrobertollini_ (3)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 db közepes burgonya
  • 2 db kisebb fej lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főző tejszín
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • ízlés szerint egész bors és só

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük karikára. A burgonyákat felezzük meg, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre és a lila hagymát cikkezzük fel. Mossuk meg a csirkecombokat és ha szükséges tisztítsuk meg a maradék pihéktől. Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot és pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig.

Vigyázzunk, mert a zsír serceg és kicsaphat, ezért miközben pirítjuk fedjük le és mielőtt a másik oldalára fordítjuk a combokat húzzuk le a tűzről.

Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

Fotók: Dombóvári Judit

_gastrobertollini_ (4)

_gastrobertollini_

Mérjük az olajat a fazékba és melegítsük fel, vegyük közepes fokozatra a lángot és pirítsuk meg benne a csirkecombok mindkét oldalát egyenként 2 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

_gastrobertollini_ (2)

Adjuk hozzá a zöldségeket, kevergetve pároljuk 2-3 percet, sózzuk és adjuk hozzá az egész borsot. Szórjuk meg a lisztel és kavarjuk át alaposan, majd öntsük fel vízzel. Főzzük lassú tűzön készre, közben a keletkező habot távolítsuk el. Amikor elkészült a leves, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt.

_gastrobertollini_

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!