GastRobertollini

Vilmoskörtés-bararacklekváros Charlotte-torta

Kedves olvasók és barátok!

Amint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg és vanília kivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem és a végén jól megettem. 🙂

_gastobertollini_bolg_nyito_

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg búza liszt
  • 6 dkg rétes liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg tehén túró
  • 5 db körte
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teás kanál vanília kivonat
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • Baracklekvár a piskóta megkenéséhet és a krém ízesítéséhez

Elkészítés:

Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a rétes lisztet. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a porcukrot és verjük kemény habbá. Kanalazzuk  a sárgájához a vanília kivonatot és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze és adagoljuk hozzá a két részletben a sütőporos lisztet. Dolgozzuk sima állagúra, osszuk el két kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába. Süssük 180 fokon 20 perc alatt készre. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Ha nincs két formánk akkor egymás után süssük meg, addig a piskóta alap másik felét rakjuk hűtőbe.

Kezdjük a krém elkészítésével. Hámozzunk meg 4 db körtét, reszeljük bele egy keverő tálba és a keletkezett levet öntsük le róla. keverjük hozzá a mascarpone sajtot, túrót, tejfölt, porcukrot és a vanília kivonatot. Oldjuk fel a tortazselét 2 dl vízben és forraljuk 1 percig magas lángon, majd kevergetve hűtsük langyosra. Amíg várunk, verjük kemény habbá magas fokozaton a tejszínt, adjuk hozzá a már langyosra hűlt és még folyós tortazselét és kavarjuk alaposan össze. Keverjük a körtés-túrókrémhez a tortazselés tejszínhabot. Ezzel el is készült a töltelék. Hűthetjük felhasználásig.

Rakjuk össze a sütit:

Mossuk el a torta formát, töröljük szárazra és rakjunk bele egy piskóta korongot. Kenjük meg alaposan baracklekvárral és a megmaradt körtét hámozva és szeletelve állítsuk körbe a forma széléhez. Rakjuk bele a töltelék felét, simítsuk el és újra kenjük meg barack lekvárral. A maradék rémet kenjük el egyenletesen és rakjuk a második piskóta korongot a tetejére. Hűtsük két – három órát és tálalásnál szitáljunk a tetejére porcukrot.

Ti is szeretnétek ilyen szépen tálalni a finom sütiket? Látogassatok el az:

Édes Álmok süti dekor & home designe : http://www.edesalmok.hu/

ízelítő:

_gastrobertollini_ (10)

Külön köszönet Dombóvári Judit barátomnak, aki ezeket a remek fotókat készítette. Egész héten az Ő remekműveit csodálhatjuk. Látogassatok el Judit weboldalára: http://www.juditdombovari.com/

_gastobertollini_bolg_ (6)

_gastrobertollini_blog_ (4)

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

_gastrobertollini_ (1)

Az igazi házi süti! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!