Kedves olvasók és barátok!
Amint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg és vanília kivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem és a végén jól megettem. 🙂
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db tojás
- 10 dkg búza liszt
- 6 dkg rétes liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg mascarpone sajt
- 15 dkg tehén túró
- 5 db körte
- 3 evőkanál tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 teás kanál vanília kivonat
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 2 evőkanál porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- Baracklekvár a piskóta megkenéséhet és a krém ízesítéséhez
Elkészítés:
Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a rétes lisztet. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a porcukrot és verjük kemény habbá. Kanalazzuk a sárgájához a vanília kivonatot és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze és adagoljuk hozzá a két részletben a sütőporos lisztet. Dolgozzuk sima állagúra, osszuk el két kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába. Süssük 180 fokon 20 perc alatt készre. Sütés után hagyjuk kihűlni.
Ha nincs két formánk akkor egymás után süssük meg, addig a piskóta alap másik felét rakjuk hűtőbe.
Kezdjük a krém elkészítésével. Hámozzunk meg 4 db körtét, reszeljük bele egy keverő tálba és a keletkezett levet öntsük le róla. keverjük hozzá a mascarpone sajtot, túrót, tejfölt, porcukrot és a vanília kivonatot. Oldjuk fel a tortazselét 2 dl vízben és forraljuk 1 percig magas lángon, majd kevergetve hűtsük langyosra. Amíg várunk, verjük kemény habbá magas fokozaton a tejszínt, adjuk hozzá a már langyosra hűlt és még folyós tortazselét és kavarjuk alaposan össze. Keverjük a körtés-túrókrémhez a tortazselés tejszínhabot. Ezzel el is készült a töltelék. Hűthetjük felhasználásig.
Rakjuk össze a sütit:
Mossuk el a torta formát, töröljük szárazra és rakjunk bele egy piskóta korongot. Kenjük meg alaposan baracklekvárral és a megmaradt körtét hámozva és szeletelve állítsuk körbe a forma széléhez. Rakjuk bele a töltelék felét, simítsuk el és újra kenjük meg barack lekvárral. A maradék rémet kenjük el egyenletesen és rakjuk a második piskóta korongot a tetejére. Hűtsük két – három órát és tálalásnál szitáljunk a tetejére porcukrot.
Ti is szeretnétek ilyen szépen tálalni a finom sütiket? Látogassatok el az:
Édes Álmok süti dekor & home designe : http://www.edesalmok.hu/
ízelítő:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: