GastRobertollini

Csokoládés-narancsos sajttorta ribizli lekvárral

Kedves olvasók és barátok!

Ez tényleg egy villámgyorsan elkészíthető sütemény, nem fog csalódást okozni, mert jól kitapasztalt recept. Használd fel a nyáron elrakott lekvárokat, mert az ilyen torták megérdemlik a jó alapanyagokat.

 _gastrobertollini_nyito_

 

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 25 dkg tehén túró
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • fél üveg ribizlilekvár vagy ami van otthon

Tészta:

  • 30 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj

.

Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.

Melegítsük fel a tejszínt 50-60 fokosra, húzzuk le a tűzről és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük fényesre és hagyjuk langyosra hűlni.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a narancs reszelt héját, a porcukrot, a megolvasztott étcsokoládét és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos  túróhoz és öntsük a keksz alapra, süssük 175 fokon 50 percet. ( ha van légkeverés funkció az szuper) Ha puhának érezzük, süssük még 10 percet. Amikor elkészült a torta, hagyjuk langyosra hűlni, kenjük meg a kedvenc lekvárunkkal és egy éles késsel körbevágva vegyük ki a formából.

Ízelítő:_gastrobertollini_blog2_

_gastrobertollini_nyito2_

Elkészítés képekben:

20141113_212021

Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.

20141113_211741

Melegítsük fel a tejszínt 50-6ö fokosra, húzzuk le a tűzről és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük fényesre és hagyjuk langyosra hűlni.

_gastrobertollini_

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a narancs reszelt héját, a porcukrot, a megolvasztott étcsokoládét és keverjük alaposan össze.

_gastrobertollini_

Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos túróhoz és öntsük a keksz alapra, süssük 175 fokon 50 percet.

_gastrobertollini_

Öntsük a keksz alapra a krémet.

_gastrobertollini_

Hagyjuk ki hűlni, vágjuk körbe késsel és vegyük ki a formából. Kenjük meg alaposan a kedvenc lekvárunkkal.

_gastrobertollini_

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!