Kedves olvasók és barátok!
Ez tényleg egy villámgyorsan elkészíthető sütemény, nem fog csalódást okozni, mert jól kitapasztalt recept. Használd fel a nyáron elrakott lekvárokat, mert az ilyen torták megérdemlik a jó alapanyagokat.
Hozzávalók:
Töltelék:
- 25 dkg tehén túró
- 25 dkg mascarpone sajt
- 1 db narancs reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- fél üveg ribizlilekvár vagy ami van otthon
Tészta:
- 30 dkg darált keksz
- 15 dkg vaj
.
Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.
Melegítsük fel a tejszínt 50-60 fokosra, húzzuk le a tűzről és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük fényesre és hagyjuk langyosra hűlni.
Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a narancs reszelt héját, a porcukrot, a megolvasztott étcsokoládét és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos túróhoz és öntsük a keksz alapra, süssük 175 fokon 50 percet. ( ha van légkeverés funkció az szuper) Ha puhának érezzük, süssük még 10 percet. Amikor elkészült a torta, hagyjuk langyosra hűlni, kenjük meg a kedvenc lekvárunkkal és egy éles késsel körbevágva vegyük ki a formából.
Elkészítés képekben:

Rakjuk tálba a darált kekszet és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük még elkészül a töltelék.

Melegítsük fel a tejszínt 50-6ö fokosra, húzzuk le a tűzről és tördeljük bele az étcsokoládét. Keverjük fényesre és hagyjuk langyosra hűlni.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót a narancs reszelt héját, a porcukrot, a megolvasztott étcsokoládét és keverjük alaposan össze.

Verjük kemény habbá a fehérét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarpone sajtos túróhoz és öntsük a keksz alapra, süssük 175 fokon 50 percet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: