GastRobertollini

Sütőtökös tejszínes spagetti, baconnal

Kedves olvasók és barátok!

A sütőtökös recepteknek már sok változatával találkozhattatok, most Én is szeretném meg osztani veletek a sajátjaimat. Különleges és még is egyszerű recepteket készítettem, mint például ez a finom spagettit.

_gastrobertollini_blog1_

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg spagetti
  • 3 dl főző tejszín
  • 20 dkg sütőtök
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 10 dkg kék penészes sajt ( a márka ízlés szerint választható)
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál kakukkfű
  • só és bors

Elkészítés:

Rakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk és közben kezdjük el az alap elkészítését. Amikor elolvassátok a receptet, készen vagytok a hozzávalók előkészítésével, össze tudjátok majd hangolni hogy abban a 8-10 perben míg fől a tészta, készen legyetek a szóssal.

Tisztítsuk meg a hozzávalókat, a hagymást vágjuk apró kockákra, a sütőtököt félcentis kockákra és a fokhagymát vékony szeletekre. Olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott bacon szalonnát, a hagymát, a fokhagymát és szórjuk meg a száráról leszedett kakukkfű levelekkel. Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtőkőt és pároljuk 4 percet.

Öntsük föl a tejszínnel, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele. Forraljuk kevergetve egy 1 percet, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a frissen leszűrt még forró tésztát. A tűzre vissza rakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradék sajtot és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.

_gastrobertollini_blog2_

_gastrobertollini_blog4_

_gastrobertollini_blog3_

Enni nagyon jó! 🙂

Elkészítés képekben:

 

_gastrobertollini_

Olvasszuk meg a vajat, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott bacon szalonnát, a hagymát és a fokhagymát.

_gastrobertollini_

Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtőkőt, pároljuk 4 percet és szórjuk meg friss kakukkfüvű levelekkel.

_gastrobertollini_

Öntsük föl a tejszínnel, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele. Forraljuk kevergetve egy 1 percet, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a frissen leszűrt még forró tésztát. A tűzre vissza rakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradéksajtot és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.

 

 

_gastrobertollini_blog5_

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!