GastRobertollini

Vörösboros sertésragu sütőtökkel

Kedves olvasók és barátok!

Folytatnám a hetet ezzel a különleges ízharmóniával megáldott sertésraguval. Annyira ízletes, hogy rakjunk az asztalra roppanós kenyeret,  amivel ki tudjuk majd törölni a tányért.

_gastrobertollini_blog13_

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés tarja
  • 2 szál sárgarépa ( közepes)
  • 15 dkg zeller gumó
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 szál póré hagyma 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt köménymag

 

Készítsük elő a hozzávalókat:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymákat vágjuk apró kockákra, a fokhagymából 4 gerezdet szeleteljük fel vékony karikákra, a répát vágjuk 3 cm nagyságú hasábokra és a húst kockázzuk másfél centiméteres kockákra.

Pirítsuk meg a hagymát a fokhagymával az olajon üvegesre, húzzuk le a tűzről és keverjük el benne a paprikát. Öntsük fel 1,5 dl vízzel és pároljuk el, azaz pirítsuk újra zsírjára a hagymát, ami közben puhára fől. Adjuk hozzá a felkockázott húst, kevergetve pirítsuk 5 percet, hogy pírt kapjon a hús külseje. Ízesítsük a köménnyel, a szegfűszeggel, öntsük fel a borral és lefedve közepes lángon pároljuk 15 percet. Ne felejtsük el rövid időnként meg keverni, mert a magára hagyott étel hajlamos odaégni!

Amikor eltelt a negyed óra fedő alatt párolás adjuk hozzá a répát, a kakukk füvet és az zellert. Majd sóval, egész borssal ízesítsük és fedő alatt lassú tűzön kevergetve főzzük készre.

Mikor a ragunk már elkészült, előkészítjük a sütőtököt. Vágjuk 3 centiméteres hasábokra sütőtököt, a póréhagymát szeleteljük karikára, a fokhagymát vékony szeletekre. Olvasszuk meg a vajat és pároljuk 1 percet a hagymát a maradék felszeletelt fokhagymával. Adjuk hozzá a sütőtököt, sózzuk és borsozzuk, majd kevergetve pároljuk 4-5 percet. Amikor végeztünk, keverjük bele a raguba.

Én burgonya pürét készítettem hozzá, de rizzsel is nagyon finom.

_gastrobertollini_blog15_

_gastrobertollini_blog11_

Elkészítés képekben:

_gastrobertollini_ (35)

_gastrobertollini_

_gastrobertollini_

_gastrobertollini_

_gastrobertollini_blog12_

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!