Kedves olvasók és barátok!
A karácsonyi készülődés számomra a főzésről és családi vacsoráról szól! Amikor ezt a receptet elkészítettem, azt hittem nagyon sok munkával jár majd, de meglepett! Nem is volt sok az előkészület, 20 perc alatt végeztem és a csirke már a sütőben sült!
Hozzávalók:
- 1 db jóltartott tanyasi csirke
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db közepes cukkini
- 20 dkg brokkoli
- 2 fej közepes lilahagyma
- 5 ek. méz
- 2 ek torma
- 15 szem rózsabors
- 4 gerezd fokhagyma
- 0, 5 kg szilva
Elkészítés:
Töltelék: Felezzük meg a szilvák 3/4 részét, magozzuk ki és rakjuk tálba. Adjunk hozzá 1 evőkanál mézet, szórjuk meg pár csipet sóval és egy csipet rózsaborssal.
Pác: Rakjuk tálba a maradék mézet, a tormát, a rózsaborsot és a sót. Keverjük alaposan össze és majd kenjük meg a felével alaposan a csirkét.
Öblítsük le folyóvíz alatt a csirkénket és szedjük le a maradék pihéket. Mossuk meg a zöldségeket, tisztítsuk meg a répákat, a brokkoli rózsákat, a petrezselyemgyökereket, a hagymát, a maradék kimagozott szilvákat, a fokhagymát és szeleteljük tetszőleges szeletekre. Béleljünk ki velük egy magas falú sütőtepsit, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, ezután rakjuk rá a csirkénket. Töltsük meg a belsejét az előre elkészített szilva töltelékkel és a lábát erősen kössük össze, majd a pác felével kenjük meg alaposan, minden hol. Öntsünk alá 3 dl vizet, dupla mennyiségű alufóliával fedjük le és a tepsi széleit jól zárjuk le vele. Süssük a sütő alsó harmadába helyezve 1 óra 50 percet, 230 fokon. A sütési idő elteltével vegyük le a fóliát, kenjük meg a csirkét újra a páccal és 185 fokon pirítsuk 10-15 percet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: