GastRobertollini

Egészben sült tormás-mézes csirke, vele sült zöldségekkel

Kedves olvasók és barátok!

A karácsonyi készülődés számomra a főzésről és családi vacsoráról szól! Amikor ezt a receptet elkészítettem, azt hittem nagyon sok munkával jár majd, de meglepett! Nem is volt sok az előkészület, 20 perc alatt végeztem és a csirke már a sütőben sült!

_gastrobertollini_12_

 

Hozzávalók:

  • 1 db jóltartott tanyasi csirke
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db közepes cukkini
  • 20 dkg brokkoli
  • 2 fej közepes lilahagyma
  • 5 ek. méz
  • 2 ek torma
  • 15 szem rózsabors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0, 5 kg szilva

 Elkészítés:

Töltelék: Felezzük meg a szilvák 3/4 részét, magozzuk ki és rakjuk tálba.  Adjunk hozzá 1 evőkanál mézet, szórjuk meg pár csipet sóval és egy csipet rózsaborssal.

Pác: Rakjuk tálba a maradék mézet, a tormát, a rózsaborsot és a sót. Keverjük alaposan össze és majd kenjük meg a felével alaposan a csirkét.

Öblítsük le folyóvíz alatt a csirkénket és szedjük le a maradék pihéket. Mossuk meg a zöldségeket, tisztítsuk meg a répákat, a brokkoli rózsákat, a petrezselyemgyökereket, a hagymát, a  maradék kimagozott szilvákat, a fokhagymát és szeleteljük tetszőleges szeletekre. Béleljünk ki velük egy magas falú sütőtepsit, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, ezután rakjuk rá a csirkénket. Töltsük meg a belsejét az előre elkészített szilva töltelékkel és a lábát erősen kössük össze, majd a pác felével kenjük meg alaposan, minden hol. Öntsünk alá 3 dl vizet, dupla mennyiségű alufóliával fedjük le és a tepsi széleit jól zárjuk le vele. Süssük a sütő alsó harmadába helyezve 1 óra 50 percet, 230 fokon.  A sütési idő elteltével vegyük le a fóliát, kenjük meg a csirkét újra a páccal és 185 fokon pirítsuk 10-15 percet.

_gastrobertollini_10_

Mindenkinek Jó étvágyat kívánok!

 

_gastrobertollini_9_

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!