GastRobertollini

Tejszínes brokkolileves, rózsaborssal fűszerezve

Kedves olvasók és barátok!

A sok ünnepi húsétel mellé jár egy forró finomság is. Lelket melengető, bársonyosan tejszínes brokkolileves.

_gastrobertollini_16_

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 szál közepes sárgarépa
  • 2 szál közepes petrezselyemgyökér
  • 30 dkg burgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 csipet rózsabors
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, szeljük a répát és a gyökeret karikákra. A hagymát cikkezzük fel, a burgonyát vágjuk kockákra és pároljuk meg a zöldségekkel az olajon. Sózzuk és szórjuk meg rózsa borssal, majd felengedjük vízzel, hogy bőven ellepje. Fűzzük félpuhára lassú tűzön a zöldségeket és adjuk hozzá a megmosott, rózsáira szedett brokkolit. Ízesítsük újra és főzzük puhára a zöldségeket. Lehúzva a tűzről keverjük bele a tejszínt és tálaljuk forrón.

_gastrobertollini_17_

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!