Kedves olvasók és barátok!
A sok ünnepi húsétel mellé jár egy forró finomság is. Lelket melengető, bársonyosan tejszínes brokkolileves.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 szál közepes sárgarépa
- 2 szál közepes petrezselyemgyökér
- 30 dkg burgonya
- 2 ek. olívaolaj
- 1 kisebb fej brokkoli
- 2,5 dl tejszín
- 2 csipet rózsabors
- 1 fej lilahagyma
- só
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket, szeljük a répát és a gyökeret karikákra. A hagymát cikkezzük fel, a burgonyát vágjuk kockákra és pároljuk meg a zöldségekkel az olajon. Sózzuk és szórjuk meg rózsa borssal, majd felengedjük vízzel, hogy bőven ellepje. Fűzzük félpuhára lassú tűzön a zöldségeket és adjuk hozzá a megmosott, rózsáira szedett brokkolit. Ízesítsük újra és főzzük puhára a zöldségeket. Lehúzva a tűzről keverjük bele a tejszínt és tálaljuk forrón.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: